Meer ruimte gevraagd op rijksweg voor busvervoer

GOEREE-OVERFLAKKEE – De toegankelijkheid van het eiland is en blijft een heikel onderwerp. Omdat steeds meer inwoners gebruikmaken van het openbaar vervoer richting Rotterdam v.v. en er binnen ons land meer ruimte wordt gegeven aan het openbaar vervoer tijdens de spitsuren, verzocht de VKGO -fractie (indiener Heintjes) in een motie het college aandacht te vragen bij de hogere overheden omtrent een betere toegankelijkheid dit door faciliteiten te geven aan het openbaar busvervoer op de A29.

Door Jaap Ruizeveld

Bij de vele files staat de bus nu ook in de rij. Unaniem werd de motie overgenomen en wethouder Feller vond het best een steun in de rug bij de gesprekken die hij voert. Hij vertelde dat Goeree-Overflakkee zich heeft aangesloten bij de Regio Hoekschewaard die de zelfde insteek heeft om het openbaar vervoer te kunnen faciliteren. Ook andere aangrenzende rijksweg-gemeenten dringen aan op maatregelen.

Geen nieuwe brief

De fractie Vitale Kernen (Heintjes) uitte donderdagavond ook een motie in over de aanrijtijden van ambulances. Veelvuldig heeft deze fractie het onderwerp aan de orde gesteld omdat de aanrijtijden nog steeds niet voldoen aan de wettelijke eisen en er daardoor bij calamiteiten mensenlevens in gevaar kunnen komen. Iedereen deelt de zorgen maar in grote meerderheid vindt de raad dat de gemeente (portefeuillehouder burgemeester) zich al krachtig inzet en voortdurend alert hier op reageert. Geen gevraagde brandbrief dus zenden aan de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Immers begin oktober is er al een schrijven gericht over dit onderwerp. Er zijn extra ambulances ingedeeld maar nu ontbreekt het aan bemensing.