Inwonertal stijgt

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het aantal inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee blijft stijgen. Midden oktober 2017 stond de teller op 49.059. Bij de samenvoeging van de vier afzonderlijke eilandgemeenten tot de nieuwe fusiegemeente, in januari 2013, waren er 48.259 inwoners. Een toename met 800 bewoners.


Appartementen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Volgens informatie van het college aan de raad zit er schot in de ontwikkeling van het voormalige gemeentehuis van Oostflakkee in de kern Oude-Tonge. Verwacht wordt dat de ontwikkelaar eind deze maand plannen kan presenteren. Er zal voor belangstellenden en omwonenden een informatiebijeenkomst worden belegd waarop concrete gegevens aan de orde komen over de indelingen van de appartementen en over de prijzen. De daadwerkelijke bouw start zodra 75 procent van de appartementen zal zijn verkocht. Fractie Maliepaard stelde donderdagavond vragen over de ontwikkeling en stand van zaken van dit onderwerp. Wethouder Feller gaat er van uit dat het destijds gepresenteerde plan van de ontwikkelaar in grote lijnen gehandhaafd wordt.


Waterstofstation

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het is op dit moment nog niet bekend wanneer met de bouw van het waterstofstation in Oude-Tonge kan worden begonnen. Zekerheid over de te ontvangen subsidies is de reden. De gemeente zet in met een lobby om blijvende aandacht voor dit project te verkrijgen. De Provincie wil dat enkele OV-bussen groene waterstof gaan tanken bij het station in Oude-Tonge. Het is de bedoeling om tijdens het Energy Island-congres op 8 december een convenant te tekenen met onder meer het Rijk en de Provincie waarin afspraken over waterstofproductie en gebruik daarvan vast te leggen. Dit stelde het college van b. en w. in antwoord al op schriftelijke raadsvragen bij de Begroting 2018. In de raad werd het onderwerp alsnog opgevoerd waarbij wethouder Van der Vlugt kort toelichting gaf.