Breder strandje aan Grevelingenmeer

GOEREE-OVERFLAKKEE – Namens de SGP-fractie diende Van Dam bij de Programma Begroting een motie in waarin actie wordt gevraagd voor het realiseren van een verbreding van het strandje aan het Grevelingenmeer bij restaurant Twins, begin Brouwersdam, in Ouddorp.

Door Jaap Ruizeveld

Het college is gevraagd om met een voorstel en dekkingsaspect te komen om het strand op genoemde locatie te verbreden. De fractie drong op spoed aan om het werk voor het zomerseizoen 2018 uit te voeren. In het traject dienen inwoners in de gelegenheid te zijn hun inspraak te leveren.
De overweging van het verzoek is dat na de ontwikkeling van Punt West een groot deel van het strand is verdwenen en dat ook door realisatie van de ecolodges op de Kabelaarsbank strand moet worden ingeleverd. De motie kreeg unanieme ondersteuning. Wethouder Tollenaar gaf aan dat er voor dit project een werkgroep was ingesteld en dat er inmiddels een eerste ontwerp ligt. Hij verwacht eind dit jaar / begin januari 2018 met een concept naar de raad te kunnen komen. "Ik kan niets beloven", zei de portefeuillehouder maar zal er alles aan doen om e.e.a. mogelijk voor het zomerseizoen te kunnen laten realiseren. Onzekere factor is de procedure die doorlopen moet worden in de Natuurtoets.