Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK - Maandag 6 november werd er weer gedamd bij Damvereniging Denk en Zet. Hieronder volgen de uitslagen:

Afdeling 1:

J.A. Dekker-I. Mackloet         1-1
P. Leroy-J. van Hoorn         3-0
J. van den Ouden-J. de Jong 1-1
A. van der Veer -A. Jelier 3-0
A. Verolme-P. van Brussel 3-0
M. Klink-J.J. Melaard         3-0

Afdeling 2:

R. Jacobs-W. Vroegindeweij 0-3
Joh. Wolfert-R. van Rijnberk 3-0
W. Stolk-S.W. Keijzer         1-1
M. Meijer-S. Maliepaard 3-0

Dekker en Mackloet speelden een heel knap positiespel. Geen van beiden liet een steek vallen. Het werd remise. Van Hoorn maakte in de opening al een fout. Dat kostte hem een schijf. Hij kwam de klap niet meer te boven.
De nieuweling De Jong speelde tegen de routinier Van den Ouden een dapper partijtje. Het zag er nog even naar uit dat hij met de volle winst zou gaan strijken, maar zo ver kwam het net niet. Jelier liep bij Van der Veer thuis tegen een nederlaag aan. Hij kwam al gauw zo klem te staan, dat hij geen kant meer uit kon. Verolme doet het goed. Hij had Van Brussel binnen de kortste keren gevloerd. Daarmee kwam hij in de top. Melaard verspeelde in het begin een schijf. Hij heeft nog heel lang tegenstand geboden, maar hij kwam op het eind precies een zetje tekort.
Jacobs en Vroegindeweij speelden met wisselende kansen. In het eindspel kwam Vroegindeweij net iets beter uit de bus. Ruud speelt soms heel verrassend. Ook nu weer. Een grote achterstand liep hij een heel eind in, net niet ver genoeg. Jammer. Stolk en Keijzer waren als laatsten klaar. Keijzer kwam in het begin een schijfje achter. Hij liep die achterstand knap in. Tenslotte gaven ze beiden de moed maar op en besloten met een gelijkspel genoegen te nemen. Meijer zag kans tegen Maliepaard een achterstand van twee schijven in te lopen. Het zit Maliepaard niet mee. Hij wacht met scoren tot het eind van de competitie, lijkt wel. (J. van Hoorn)