Afbeelding
Foto:

Kunstenmakers in de prijzen

MIDDELHARNIS - De kunstenaars van atelier Kunstenmaker.nl in Middelharnis zijn in de prijzen gevallen bij het laatste Kunstpodium in Willemstad.

Ezra van Dijke, Andreia Kraaijenbrink en Annemiek Vlaspoel waren tot hun verassing genomineerd door de jury tijdens dit kunstfestival dat jaarlijks wordt georganiseerd voor kunstenaars met een beperking.
De jury van de culturele raad van Willemstad vond de schilderijen en objecten dusdanig imposant, dat de kunstenaars een prijzenpakket mee naar huis mochten nemen na de laatste expositiedag.
Dit was tevens de laatste keer dat dit kunstpodium georganiseerd werd, want na 15 jaar stopt de organisatie er mee.

Jaap Reedijk, de kunstenaar achter het atelier Kunstenmaker, heeft besloten dat deze expositie een vervolg moet gaan krijgen en gaat de mogelijkheden verder onderzoeken om het op Goeree-Overflakkee te gaan organiseren.
Atelier Kunstenmaker is gevestigd in het pand van GoedvoorGoed in Middelharnis en zal samen met de organisatie achter deze stichting de plannen gaan uitwerken.
In het verleden namen vele ateliers uit geheel Nederland deel aan deze expositie en men wil dit graag weer nieuw leven inblazen.
De eerste enthousiaste stap is intussen gezet en dan ook nog eens drie prijswinnaars uit het eigen atelier in de schijnwerpers is natuurlijk een mooi begin.