Afbeelding
Foto:

Tegenwind voor Carlijn

Vorig jaar kwam deel 1 uit in de serie 'Vier vriendinnen', 'Avontuur in Afrika', geschreven door Hanny van de Steeg. Dit boek ging over Sophie, die haar stage liep in Afrika. Inmiddels is ook het tweede deel verschenen: 'Tegenwind voor Carlijn.'
Ook Carlijn is bezig met haar stage. Ze heeft het naar haar zin op haar stageplek bij de tandarts. Er komen soms ook leuke jongens in de tandartsstoel. En als die jongen dan ook nog een afspraakje wil maken…
Toch is ze na een lange dag in de tandartspraktijk niet klaar. Thuis wacht er ook nog werk op haar. Sinds haar moeder is overleden, komt er veel op haar schouders neer. Het huis moet schoon, de was en de strijk moeten gedaan en haar jongere broer Vincent en haar zusje Mandy hebben ook aandacht nodig. Carlijn blijft doen wat ze kan en ze wil vooral niet aan haar vader laten merken dat het haar soms te veel wordt.
Als haar vader vertelt dat hij een andere vrouw heeft ontmoet, is Carlijn verdrietig en boos. Ze kan haar moeder niet vergeten. Hoe kan ooit iemand haar moeder vervangen? Ook haar broer Vincent wil niet dat zijn vader met José trouwt.
Toch komt José kennismaken met hun gezin. Ze neemt haar zoon Christian mee. Haar dochter Diana heeft iets anders afgesproken en is er niet bij. Carlijn vindt het wel gezellig met Christian, maar de spanning is tijdens het bezoek goed merkbaar. Vincent vlucht naar zijn kamer. Hij wil deze situatie niet.
Uiteindelijk verandert alles toch in huis. Carlijns vader trouwt met José. Zij komt met haar twee kinderen Diana en Christian bij hen wonen. Tante José is aardig en ze neemt Carlijn veel uit handen. Maar toch valt het voor Carlijn nog steeds niet mee. Haar stiefzus Diana doet onaardig en vervelend. De maat is voor Carlijn pas echt vol wanneer Diana haar op een heel nare manier bedriegt. Juist nu het contact met Lars leuker werd, maakt Diana het kapot.

'Op een avond valt Diana onverwachts Carlijns kamer binnen. "Heb je soms wat tegen me? Je doet echt vreemd."
Carlijn zou alle frustraties eruit willen gooien. Ze zou Diana graag eens goed de waarheid willen zeggen. Maar nu moet ze rustig blijven en op haar woorden letten. Met een strakke blik kijkt ze naar de tekst op haar scherm. "Is er niets gebeurd dan?"
"Ik zou het niet weten," antwoordt Diana met een onschuldig gezicht.
Carlijns ergernis groeit met de seconde. "Denk maar eens goed na..."

Carlijn besluit een tijdje bij haar oma te gaan wonen. Ze komt daar tot rust en merkt dat ze ook weer naar huis verlangt.
Uiteindelijk blijkt Diana haar eigen problemen te hebben en kunnen ze er weer samen over praten. Op Lars kan ze vertrouwen, maar zou Lars nog wel wat voor haar voelen?

Het boek heeft een mooie, eigentijdse omslag. Het gaat over vriendschap, verdriet, verliefdheid. Een boek dat veel jonge meiden vanaf een jaar of twaalf graag zullen lezen.

Prijs         € 13,50
Leeftijd         vanaf ongeveer 12 jaar
ISBN         9789033128523
Uitgeverij Den Hertog