Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK - Maandag 23 oktober werd er weer gedamd bij Damvereniging Denk en Zet. De uitslagen zijn als volgt:

Afdeling 1:

P. van Brussel-A. Jelier         3-0
A. Verolme-J. de Jong         3-0
P. Leroy-M.Klink         3-0
J.J. Melaard-J.A. Dekker 1-1
J. van den Ouden-I. Mackloet 1-1
A. van der Veer-J. van Hoorn 0-3        

Afdeling 2:

W. Drenth-G. Kamp         1-1
R. van Rijnsberg-R. Jacobs         1-1
J. Jordaan-M. Meijer         3-0
S. Maliepaard-R. Kwakernaak 0-3
W. Vroegindeweij-Joh. Wolfert 0-3

Van Brussel brak in de strijd tegen Jelier al gauw door naar dam. En met een dam kun je wonderen doen. Zo ook hier. Jelier heeft nog alles op alles gezet, maar het mocht niet meer baten.
Verolme stond er tegen De Jong beslist niet zo best voor. Ware het niet dat De Jong op het laatst toch weer in een valletje trapte. Het was voor hem aanleiding om de strijd maar gelijk op te geven.
Leroy wist in de loop van de wedstrijd tegen Klink een schijfje voor te komen. Op het laatst kwam Klink dat verloren gegane schijfje tekort.
Melaard stond er tegen Dekker fantastisch voor. Hij had ook een schijf op Dekker veroverd. Hij kwam echter één zet tekort om met de volle winst naar huis te kunnen gaan.
Van den Ouden kwam tegen Mackloet eerst één schijf achter, toen nog een schijf, en dan zou je denken… maar nee hoor, hij wist er toch nog een remise uit te slepen.
Op het moment dat het leek dat Van der Veer in een wedstrijd bij hem thuis tegen Van Hoorn wat beter kwam te staan, maakte hij een fout, die hem onmiddellijk tot capitulatie dwong.
Drenth en Kamp speelden een bijzonder spannend eindspel. Drenth toonde Kamp na afloop hoe hij had kunnen winnen, maar hij had het niet gezien.
Ruud en Rens hebben een leuk partijtje vol verrassingen met elkaar gespeeld. Een gelijkspel was het meest voor de hand liggende.
Het zit Meijer niet mee. Hij kwam tegen Jordaan een schijf achter en hoewel hij het heel lang, heel dapper, heeft volgehouden, moest hij toch het loodje leggen.
Maliepaard zat ook al vrij gauw tegen een achterstand aan te kijken. En dat moet je tegen Kwakernaak maar niet doen, want dan gaat het negen van de tien keer mis.
Een uitermate spannend eindspel speelden ook Wolfert en Vroegindeweij. Wolfert deed dat heel knap en dat leverde hem tenslotte een voorsprong op, waarvoor Vroegindeweij moest zwichten. (J. van Hoorn)