Wethouder Daan Markwat en Maurice Geelen van Rommelmarkt/verkoping

Op zaterdag 28 oktober is weer de jaarlijkse rommelmarkt/verkoping bij Zorgcentrum Geldershof, Poldersweegje 2 te Dirksland. Er is dus een grote rommelmarkt, met dit jaar ook weer tweedehands kleding. Er wordt vers gebakken vis verkocht en verder zijn er o.a. oliebollen, erwtensoep, boerenkaas, tweedehands boeken en nog vele andere stands. De opbrengst zal worden besteed aan
Wethouder Daan Markwat en Maurice Geelen van Rommelmarkt/verkoping Op zaterdag 28 oktober is weer de jaarlijkse rommelmarkt/verkoping bij Zorgcentrum Geldershof, Poldersweegje 2 te Dirksland. Er is dus een grote rommelmarkt, met dit jaar ook weer tweedehands kleding. Er wordt vers gebakken vis verkocht en verder zijn er o.a. oliebollen, erwtensoep, boerenkaas, tweedehands boeken en nog vele andere stands. De opbrengst zal worden besteed aan Foto:

Overeenkomst inzameling oud papier getekend

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vanaf november 2017 leegt firma Renewi in samenwerking met vrijwilligers de blauwe papiercontainers op Goeree-Overflakkee. Op maandag 23 oktober 2017 ondertekenden wethouder Daan Markwat en directeur Maurice Geelen van Renewi officieel de overeenkomst voor de inzameling van oud papier en karton.

In de overeenkomst staat onder meer dat Renewi samen met instanties, zoals verenigingen, kerken en scholen, per november 2017 de blauwe papiercontainers van huishoudens op Goeree-Overflakkee leegt. De vrijwilligers volgden hiervoor onlangs een veiligheidscursus. De netto opbrengst van het oud papier wordt eerlijk verdeeld onder de inzamelende instanties.

De uitreiking van de blauwe papiercontainer startte in september 2017. De komende periode ontvangen inwoners van Ooltgensplaat, Achthuizen, Den Bommel en Oude-Tonge als laatste dorpskernen een blauwe papiercontainer. Vanaf november 2017 worden de blauwe papiercontainers maandelijks geleegd. Inwoners ontvingen onlangs een flyer met informatie over de inzameldag van oud papier.

De gemeente bekijkt binnenkort, in overleg met de woningbouwverenigingen en de verenigingen van huiseigenaren, de mogelijkheden voor een gezamenlijke inzamelcontainer bij appartementencomplexen. Tot die tijd kunnen de bewoners van een appartementencomplex oud papier op de inzameldag gebundeld bij het complex op straat aanbieden. Kijk voor meer informatie over de inzameling van oud papier en karton op www.goereeoverflakkee.nl/oudpapier of bel naar 14 0187 (kies optie 3).