Drs. Moerland, voorzitter bestuur CuraMare en Van den Berg. namens De Langen & Van den Berg Vastgoed bv, wisselen de ondertekende overeenkomsten uit. Foto: Wim van Vossen
Drs. Moerland, voorzitter bestuur CuraMare en Van den Berg. namens De Langen & Van den Berg Vastgoed bv, wisselen de ondertekende overeenkomsten uit. Foto: Wim van Vossen Foto: Wim van Vossen

Appartementen op voormalige locatie Ebbe en Vloed in Oude-Tonge
Overeenkomsten zijn getekend voor bouwproject De Hofburgh Ouddorp

OUDDORP - Binnen één week werd voor de locatie nabij zorgcentrum De Vliedberg tussen de Hofdijksweg en het Hoge Pad in Ouddorp door CuraMare een tweede koop/verkoopovereenkomst ondertekend, die het realiseren van een bouwproject daar mogelijk maakt. Dit keer tussen CuraMare en De Langen & Van den Berg Vastgoed bv uit Bergambacht voor de ontwikkeling van De Hofburgh. Het gaat daarbij om 21 appartementen/2 penthouses (complex 4 lagen met kap) en 17 grondgebonden levensloopbestendige woningen. De bouw start in het tweede kwartaal van 2018.

Door Jaap Ruizeveld

Was dit op zich al reden voor een feestelijke bijeenkomst in De Vliedberg, daar bleef het niet bij. Want gelijktijdig werden door beide partijen ook de documenten getekend voor grondverkoop/aankoop, waardoor op het terrein van het voormalige woonzorgcentrum Ebbe en Vloed in Oude-Tonge een appartementenproject kan worden gebouwd. De Langen & Van den Berg Vastgoed bv is over de realisering van dit project, binnen het geldende bestemmingsplan, in overleg met de gemeente. Er zal op korte termijn een planvoorstel worden ingediend. Details van de inwerking worden dan nader ingevuld. Het gaat om rond 56 woningen, geprojecteerd in een kwalitatief project met goede parkeerfaciliteiten.

Content

Bestuursvoorzitter Moerland van CuraMare was content dat deze middag dit tweede bouwproject in Ouddorp naar de startfase kon worden geleid. "Wij zijn blij met het plan dat bijdraagt aan een mooie ontsluiting van dit (zorgcentrum)-terrein bij De Vliedberg. Een deal waar wij volledig achter staan", zei hij. Voor CuraMare is daarmee de inzet bij ontwikkelingen op het eiland niet ten einde. Immers in Dirksland wordt de komende maanden alles voorbereid voor de nieuwbouw van woonzorgcentrum Geldershof op de locatie aan de Essenlaan. De planning is om in het tweede kwartaal van 2018 met de bouw te kunnen starten. De oplevering van dit grootschalige project is dan in de loop van 2019.

Belangstelling

Namens bouwbedrijf/vastgoedontwikkeling De Langen & Van den Berg stelde de heer Van den Berg dat hij zeer positief gestemd is over de uitvoeringsmogelijkheden van De Hofburgh. De belangstelling voor de appartementen en woningen is groot. Inmiddels zijn al voor 40 procent van het project afspraken gemaakt. Het bouwbedrijf uit Bergambacht is enthousiast over de bouwmogelijkheden op het eiland. Destijds werd als eerste project op Goeree-Overflakkee de woningbouw aan de Molenkade in Stellendam gerealiseerd. Ook op andere locaties ziet men kansen. Zo is er bijvoorbeeld ingeschreven op de prijsvraag voor een ontwikkeling op de plek van het voormalige gemeentehuis van Goedereede.

Zorgzone

"Het is voor ons een bijzondere uitdaging om op deze zo centraal gelegen locatie bij De Vliedberg ons bouwproject van appartementen en grondgebonden levensloopbestendige huizen te kunnen realiseren. Al zijn er geen directe afspraken gemaakt met CuraMare, toch wordt dit bouwterrein gezien als een accommodatie in de 'zorgzone' van Ouddorp. Een plek waar ontmoeting tussen ouderen en jongeren kan plaatsvinden". Van den Berg wijst er op dat op de bouwlocatie een aantal bomen gehandhaafd wordt en dat er verder veel aandacht zal worden besteed aan groenvoorzieningen. Er wordt voor de kopers van de appartementen een verdiepte parkeergarage aangelegd en tussen een drietal hoekwoningen komt een sfeervol hoogwaardig hofje met bankjes als voorzieningen.

Gegevens

De levensloopbestendige huizen zijn 105 m2 gbo met op de begane grond het woondeel, de slaap- en badkamer. Voorzien van een parkeerplaats op eigen terrein, een kaveloppervlak van rond 185 m2 en een achtertuin. De appartementen variëren in grootte tussen 90 en 113 m2. De penthouses zijn 188 en 210 m2, met terras van 42 m2 en 53 m2. De appartementen krijgen balkons tussen 12-23 m2. Kijk voor meer informatie op: www.delangenvdberg.nl.