Afbeelding
Foto:

Lees je mee

Ken je de serie 'Lees je mee' van Laura Zwoferink? Zij schreef voor kinderen die al zelf kunnen lezen deze mooie serie. Eerder verschenen twee delen: 'In het begin schiep God de hemel en de aarde' en 'In de stal van Bethlehem.'
Opnieuw zijn er bij Den Hertog twee delen uitgegeven. Weer een deel uit het Oude Testament en één uit het Nieuwe Testament: 'Noach veilig in de ark' en 'Volg mij, de Heere Jezus begint Zijn werk op aarde.'

Uit Noach:
'Kijk, daar staat Noach.
Hij waarschuwt de mensen.
'Er zal heel veel water komen,' zegt Noach.
'Alle mensen en dieren zullen verdrinken.'
De mensen geloven Noach niet.
Ze lachen hem uit.
Wat erg!
Straks komt het water.
En dan is het te laat.
De Heere waarschuwt ook jou.
'Zoek Mij en leef,' zegt Hij.
Luister je naar Zijn stem?

Op eenvoudige en duidelijke wijze worden de geschiedenissen uit de Bijbel aan jonge kinderen verteld en uitgelegd. De verhalen hebben een goede lengte en worden steeds afgesloten met drie vragen over het verhaal. Deze vragen zijn om zelf over na te denken of om met elkaar over te praten.

De boeken zijn bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar, die al zelf kunnen lezen. Om voor te lezen zijn ze voor kinderen vanaf 4 jaar. De verhalen zijn voor jonge kinderen ook heel geschikt om als dagboek te gebruiken of bij het naar bed gaan (voor) te lezen.

Ze hebben een aantrekkelijke uitstraling en bevatten korte, duidelijke zinnen. De mooie, aansprekende tekeningen zijn van Peter Nuyten. (Hij illustreerde ook de Kijk & Lees-boeken van Laura Zwoferink).
Het is een goede aanvulling op alle boeken met Bijbelse vertellingen die er al zijn. Deze serie is specifiek bedoeld voor beginnende lezers en om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
Eerder verschenen van Laura Zwoferink: kartonboekjes voor peuters, 'Kijk en Luister' (3 boeken voor peuters en kleuters), 'Kijk en Lees', twee delen voor oudere kinderen.

Prijs:        € 9,90
Leeftijd: Zelf lezen vanaf 7 jaar
        Voorlezen vanaf 4 jaar
ISBN:        9789033128370 (Noach)
ISBN        9789033128417 (Volg mij)

Afbeelding