Compensatie voor bewoners Fort Prins Frederik

GOEREE-OVERFLAKKEE – Maliepaard (eigen fractie) stelde mondelinge vragen aan wethouder (portefeuillehouder) Markwat over zijn uitspraken bij de Inloopbijeenkomst over het bestemmingsplan Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat. Het betrof de door de wethouder genoemde raadopdracht om gesprekken met bewoners aan te gaan over mogelijkheden van maatwerk voor een ieder bij het ontruimen van de bovenste ring op het fort. Welk besluit is dat vroeg Maliepaard.

Door Jaap Ruizeveld

Zijn de gesprekken al gevoerd en gaan deze ook over een adequate financiële compensatie bij vertrek. Toegezegd zou zijn dat de wethouder bij voorkeur nog in december met de financiële inventarisatie naar de raad komt en zal vragen om het totaalbedrag beschikbaar te stellen.

Portefeuillehouder Markwat gaf informatie over de besluiten die in de raden van Oostflakkee (2012) en in de huidige raad (2014) zijn genomen. Die besluiten heb ik in bredere termen meegedeeld gaf hij. Er zijn namens het college maar ook door Markwat zelf gesprekken gevoerd. In die overleggen is niet over een compensatie gesproken bij verwijdering van illegale verblijven. Wel over de mogelijkheid van een tegemoetkoming in kosten. De wanhoop van bewoners is dus bewaarheid schamperde Maliepaard