Het kruispunt van de N215 bij Nieuwe-Tonge moet hoognodig aangepakt worden vindt zowel de dorpsraad als de gemeenteraad. Foto: Wim van Vossen
Het kruispunt van de N215 bij Nieuwe-Tonge moet hoognodig aangepakt worden vindt zowel de dorpsraad als de gemeenteraad. Foto: Wim van Vossen Foto: Wim van Vossen

Overleg met Gedeputeerde over prioriteit aanpak kruispunt N215

GOEREE-OVERFLAKKEE – In een raad breed gesteunde motie, ingediend door mevrouw Tea Both namens de CDA-fractie, is het college van b. en w. opgeroepen om zo spoedig mogelijk met de Provincie in gesprek te gaan over de schijnbare vertraging van een veilige ontsluiting van Nieuwe-Tonge bij de N215. Gepleit dient te worden dat de verbetering van de verkeersveiligheid op genoemde locatie eerder wordt uitgevoerd dan de aanleg van de turborotonde in Middelharnis. In het pleidooi dient centraal te staan dat de veilige ontsluiting van Nieuwe-Tonge waarop al jaren wordt gewacht, met de grootste spoed wordt gerealiseerd. Uiteraard dienen de gemeenteraad en de dorpsraad Nieuwe-Tonge in Bloei van het verloop van de ontwikkelingen op de hoogte te worden gehouden.

Door Jaap Ruizeveld

In de motie is benadrukt dat de ontsluiting van Nieuwe-Tonge op de N215 als zeer gevaarlijk bekend staat en dat veel ongelukken en bijna-ongelukken hebben plaatsgevonden. Omdat er toezeggingen zijn gedaan dat de verkeersveiligheid ter plaatse zou worden aangepakt zijn de inwoners van Nieuwe-Tonge en ook de raad er van uitgegaan dat deze werkzaamheden ook zouden worden uitgevoerd. Het onderwerp stond centraal op een informatieve bijeenkomst van de dorpsraad. Mevrouw Guijt-Holleman bepleitte - nu als inspreker namens de dorpsraad - het onderwerp nadrukkelijk. Laat de werken bij Nieuwe-Tonge beginnen, vroeg ze.

Zeer ongunstig

In de unaniem gesteunde motie, staat dat tot begin dit jaar er nog geen keuze leek te zijn gemaakt in de fasering van de provinciale aanpak. Nu is via een update duidelijk dat de provincie wel een keuze heeft gemaakt en die is zeer ongunstig voor Nieuwe-Tonge. Dit komt met name door de koppeling aan andere projecten zoals een turborotonde bij Middelharnis en een andere prioritering.

Lees verder op pagina 5.