Afbeelding
Foto:

Stijn vangt een boef

Dat klinkt wel spannend: een boef vangen! Zou Stijn dat echt kunnen? Stijn heeft nieuwe kleren nodig en gaat met mama naar de stad. Stijn heeft er veel zin in. Ze gaan met de bus. In de bus zit een meneer met een hond. Stijn vindt de hond leuk. De man vertelt dat de hond Roef heet. Als ze uit de bus stappen, gaat de meneer met Roef een andere kant op. Jammer, want nu ziet Stijn Roef niet meer.
In de winkel waar Stijn een broek past, rent een man weg. Hij wilde een broek stelen. De dief rent hard weg. Stijn wil de dief best vangen. Zag hij Roef maar, die zou hem wel kunnen helpen.
Als Stijn met mama ergens taart gaat eten, ziet hij ineens de boef weer. Maar mama's tas is ook weg, heeft iemand die meegenomen? Stijn ziet een mevrouw met een rode tas, net als mama. Zou zij mama's tas gestolen hebben? Is die mevrouw soms ook een dief?

Stijn houdt de dief goed in de gaten.
Stijn doet net of hij niet op de man let.
De man kijkt weer voor zich.
Hij houdt een bril in zijn hand.
Hij rukt het kaartje met de prijs los.
Hup. De bril zit in zijn haar.
Stijns hart klopt snel.
Zag hij dat goed?

Gisette van Dalen schreef dit spannende verhaal voor beginnende lezers. Het boek heeft korte, eenvoudige zinnen en is ondanks dat toch een leuk verhaal, dat kinderen aanspreekt.
Onderaan elk hoofdstuk staat het verhaal van Roef. Elke keer lees je een paar regels over Roef:

Woef! Ik zag hem weer!
De man die mij een schop gaf.
Hij ging die zaak in.
De zaak waar Stijn is.

Zo zijn het eigenlijk twee verhalen. Het verhaal van Stijn en het verhaal van Roef. Samen zijn ze in de stad. De een met z'n moeder en de ander met z'n baasje. Allebei willen ze de boef vangen. En samen krijgen ze het voor elkaar!
Dit is het tweede deel over Stijn. Eerder verscheen het boek: De reis van Stijn.
Een aanrader voor beginnende lezers. Een leuk boek voor een mooie prijs.

Prijs € 4,90
Vanaf 6 jaar
ISBN 9789033128363
Uitgeverij Den Hertog