Afbeelding
Foto:

Conciërge-echtpaar Van Gelder met pensioen

De Technische School zal het voortaan zonder het conciërge-echtpaar Van Gelder moeten stellen. Dat wordt na 23 ½ jaar 'even wennen' en vorige week donderdag en vrijdag, toen er afscheid genomen werd, werd dat ook duidelijk onderstreept. Velen hebben daar hun genegenheid en dank betuigd voor de manier waarop zowel dhr. als de immer vriendelijke mevr. Van Gelder hun aandeel aan het goed functioneren van de school hebben geleverd. "We zullen jullie zeer missen", heeft de directeur dhr. H. Kruik dan ook uit de grond van zijn hart gezegd.
Dat gemis wordt wederzijds gevoeld. De heer en mevr. Van Gelder hebben de school niet meer, maar voorlopig zijn er nog de bloemen, de gedichten die werden voorgedragen, de naklank van al die vriendelijke woorden, de geschenken en de stereoplatenspeler, die hen wat over de drempel naar de 'rustige oude dag' helpen. Ook heeft dhr. Van Gelder de visserij als hobby en er liggen zovele uitnodigingen voor gezellige avondjes, waardoor ze zich voorlopig niet zullen vervelen.
Op de afscheidsbijeenkomsten, donderdagmiddag voor de (506!) scholieren en vrijdagavond voor het onderwijzend personeel is de loopbaan van dhr. Van Gelder in alle toonaarden besproken.

Dit is een deel van het artikel dat op 3 oktober 1972 in Eilanden-Nieuws stond.