Afbeelding
Foto:

Mees en Tijn op jacht in het ziekenhuis

Opnieuw schreef Ina van der Beek een leuk en spannend boek over de neefjes Mees en Tijn. Dit is het vijfde deel in de serie: Mees en Tijn.

Elke keer weten Mees en Tijn de logeerpartijen spannend te maken. Dit keer logeert Mees bij Tijn. Tijn heeft een erg leuke en bijzondere buurvrouw, Buurvrouw Pien. Buurvrouw Pien houdt veel van dieren. Ze heeft ook erg veel dieren. In haar tuin is een gezellig veldje met cavia's en binnen zijn ook hamsters. Maar ook een jong eendje dat z'n moeder kwijt was, mag gerust een paar dagen in haar bad zwemmen. Ja, buurvrouw Pien noemt de dieren 'haar kindjes'. Het is heel grappig dat ze de dieren namen gegeven heeft van mensen in de straat. Dat is een geheimpje, dat ze vertelt aan de jongens.
Mees en Tijn helpen de buurvrouw graag met het verzorgen van de dieren.
Maar als ze daar mee bezig zijn gebeurt er iets naars. Buurvrouw Pien valt in huis en breekt haar been. Met de ambulance moet ze naar het ziekenhuis.
Gelukkig willen Mees en Tijn wel voor haar dieren zorgen. Samen met Tijns moeder mogen ze ook op bezoek bij buurvrouw Pien. Ze bedenken een plan. Wat zou het leuk zijn om de buurvrouw te verrassen in het ziekenhuis.

"'Vlug, naar boven!' zegt Tijn zacht. 'Pff…hij krabt in mijn hand.' In de slaapkamer zet Tijn Henk in de grote bak met Lego. 'Hoe nemen we hem mee?' vraagt Mees. Met een vinger aait hij over Henks rug. 'Ik weet het niet…'Tijn kijkt naar zijn hand. 'In elk geval niet in mijn hand, dat gaat niet.'
'Jongens! Waar zitten jullie nou? We gaan!' Mees en Tijn kijken elkaar aan. 'Een tas of zo?' Tijn wijst naar de rugzak. 'Daarin?' Mees pakt de rugzak, hij is leeg. 'Het voorvakje!' zegt hij. 'Kijk, dat is van een soort gaas, dan kan Henk ademen!' Snel pakt hij de tas en doet het ritsje open. Tijn pakt Henk en duwt hem in het voorvakje. De hamster stribbelt een beetje tegen, maar het lukt toch. Dan doet Mees de rits snel dicht. 'High five!' lachend slaan ze hun handen tegen elkaar."
Het plan is leuk en goed bedoeld, maar het is toch niet zo verstandig om een hamster mee naar het ziekenhuis te nemen. Er gaat van alles mis, maar dat moet je zelf maar lezen in dit leuke boek. Heb je de andere deeltjes over Mees en Tijn ook gelezen? Mees en Tijn op de vlucht, Mees en Tijn en de campingdief, Mees en Tijn bij de brandweer en Mees en Tijn en de geheime boomhut. Heel geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Kinderen uit groep 4/5 zullen deze boekjes graag zelf lezen. Het boek heeft aansprekende en herkenbare tekeningen en een fleurige omslag. Deze zijn getekend door Melanie Broekhoven.

Prijs: €8,90
Uitgeverij Den Hertog
ISBN: 9789033128509
Vanaf 7 jaar