Inspirerende avond CuraMare

SOMMELSDIJK - De zorg is voortdurend in beweging. Er is medisch gezien steeds meer mogelijk, we worden gemiddeld ouder, we blijven langer thuis, de zorgkosten stijgen en we willen liefdevolle zorg met persoonlijke aandacht.

Deze maatschappelijke ontwikkelingen maken dat ook CuraMare als organisatie in ontwikkeling moet blijven. Tijdens een inspirerende avond wordt u meegenomen in de hoogtepunten van CuraMare van het afgelopen jaar. Ook wordt u uitgenodigd mee te denken over de invulling van de toekomstige zorgvraag van CuraMare. De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 3 oktober van 20.00-22.00 uur in Nieuw Rijsenburgh, Sperwer 271, Sommelsdijk. Het volledige programma van deze avond vindt u op www.curamare.nl. Om organisatorische redenen is het prettig als u zich uiterlijk 2 oktober aanmeldt via k.huizer@curamare.nl.


Uitbreiden tuinbouwbedrijf

GOEREE-OVERFLAKKEE – De gemeenteraad verleende donderdagavond een verklaring van geen bedenkingen voor de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het uitbreiden van het tuinbouwbedrijf aan de Fittersweg 1 in Ooltgensplaat.

Om de beslissing op de aanvraag door b. en w. te kunnen nemen moest de raad eerst de gevraagde verklaring afgeven. Het betreft de uitbreiding met een nieuwe kas, stookruimte en bedrijfs- en waterruimte. Het verlenen van medewerking is niet mogelijk met toepassing van de reguliere vergunningsprocedure. Om die reden is initiatiefnemer geadviseerd een ruimtelijke onderbouwing te laten opstellen, zodat wel medewerking kan worden verleend met toepassing van de uitgebreide procedure. Inmiddels heeft de aanvraag omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn is er slechts één zienswijze ingediend. (Door Jaap Ruizeveld)