Scoutingjongeren met bestuursvoorzitter Jaap Willem Eijkenduijn.
Scoutingjongeren met bestuursvoorzitter Jaap Willem Eijkenduijn. Foto:

Scouting Jan Joosten zoekt dringend vrijwilligers


OUDDORP – "Kom op, ouders, grootouders, familieleden en vrienden. Laat de jeugd niet in de steek". Een dringende oproep van stichtingsvoorzitter Jaap Willem Eijkenduijn (in uniform) op de jaarlijkse fair van Scouting Jan Joosten zaterdag op het terrein aan de Hofdijksweg in Ouddorp.

Door Jaap Ruizeveld

"Er is een dringend gebrek aan vrijwilligers om de kids bij hun uitdagende activiteiten te ondersteunen. Wij komen handen tekort. Zoeken leiding voor de bijeenkomsten die om de week op zaterdag worden gehouden. Ook kijken wij uit naar vrijwilligers die bestuurstaken willen invullen. Die klusjes rond en in het scoutinghome verzorgen en of mee willen werken bij het websitebeheer".

"Een bloeiende scoutinggroep en toch met deze ondersteunende zorgen. Scouting Jan Joosten in Ouddorp telt ruim 70 leden, nu verdeeld over drie groepen (speltakken): Welpen (tot 10-11 jaar), Scouts (tot 16 jaar) en Explorers (de oudere jeugdgroep). Helaas moest bij het begin van deze maand worden besloten te stoppen met de jongste groep, de Bevers (tot 6 jaar). U raadt het al, bij gebrek aan voldoende leidinggevenden", zegt Eijkenduijn. Definitief of tijdelijk, dat zal afhangen van aanmeldingen om dit mooie jeugdwerk voor de jongste leeftijdsgroep te kunnen voortzetten. De kinderen uit de Bevergroep zijn nu 'overgevlogen' naar de Welpen speltak.

Scoutfair

In een in Ouddorp en omstreken huis-aan-huis verspreide flyer wordt aandacht gevraagd voor het knelpunt. Scouting is wereldwijd de grootste jeugd- en jongerenorganisatie, met 32 miljoen leden in 160 landen. Waar jeugd wordt begeleid. Waar al op jonge leeftijd langdurige vriendschappen ontstaan. Jan Joosten heeft een christelijke signatuur en maakt deel uit van Scouting Nederland. Heeft u tijd en belangstelling voor hulp bij het scouting-jeugdwerk? Neem contact op via info@janjoosten.nl of bel 06 51214553. Zaterdag was het druk en gezellig op het scoutingterrein aan de Hofdijksweg. Er waren talrijke kraampjes opgezet, een grabbelton en een rommelmarkt. Men kon een heerlijk broodje vis, frietjes en andere lekkernijen eten, een consumptie nuttigen, bloemschikken bekijken en de scoutingjongeren volgen bij diverse activiteiten, van knopen tot boogschieten en klauterpartijen.