Wibi Soerjadi. Foto: Frank Doorhof
Wibi Soerjadi. Foto: Frank Doorhof Foto: Frank Doorhof

Het Groot Klassiek koor stelt zich voor

Het gloednieuwe Nederlands Klassieke koor, dat voornemens is om "Unieke concerten in Nederlandse Kathedralen en concertgebouwen", stelt zich voor. De concerten zijn in samenwerking met beroemde musici als Wibi Soerjadi, The Dutch Orchestra etc.

Het concept in een notendop: Start is in Januari 2018 o.l.v. de Nederlandse dirigent Martin Zonnenberg
In iedere provincie van Nederland zit een afdeling van het Groot Klassiek Koor. Koorleden studeren in 4 repetities een prachtig klassiek repertoire in o.l.v. professionele dirigenten. Waarna er een generale repetitie volgt met alle provincies samen.
In iedere provincie van Nederland zit een afdeling van het Groot Klassiek Koor. Het totaalkoor zingt door heel Nederland in kathedralen en concertzalen.
Er wordt gezongen uit de top 50 van de beroemdste koorwerken; zomaar een greep: Cam. Saint-Saëns; Tollite Hostias, W.A. Mozart; Laudate Dominum, K. Jenkins; Ave Verum, Gabr. Fauré; Cantique de Jean Racine, Antonio Vivaldi; Gloria in D, etc.
Het koor wordt begeleid door de beste pianisten van Nederland, al dan niet afgewisseld met beroemde orkesten en solisten. O.a. m.m.v. Marjo van Someren, sopraan, Maria den Hertog, alt/mezzo, Marjolein de Wit, fluit, Evelyn Heuvelmans, hobo, Pascal van de Velde, trompet en The Dutch Orchestra
De koorleden kunnen meezingen met 8 tot 12 spetterende concerten in 2018 en 2019!
Locaties waar in 2018 wordt gezongen zijn: Apeldoorn, Eindhoven, Bolsward en De Doelen in Rotterdam.
Voor dit project is men op zoek naar zangers en zangeressen die ervaring hebben met het zingen van klassieke koorwerken.
De contributie voor dit project bedraagt € 100,-.
Meer informatie kunt u vinden op www.klassiekkoor.nl of stuur een mail naar info@klassiekkoor.nl