Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK - Maansdag 18 september werden de volgende wedstrijden gespeeld bij Damvereniging Denk en Zet:

Afdeling 1:

J. van Hoorn-I. Mackloet 3-0
J. de Jong-J.J. Melaard 1-1
P. van Brussel-P. Leroy        1-1
J. van den Ouden-J.A. Dekker 1-1
A. van der Veer-M. Klink        3-0
A. Verolme-A. Jelier        0-3

Afdeling 2:

G. Kamp-R. van Rijnberk 3-0
W. Vroegindweij-S.W. Keijzer 1-1
R. Kwakernaak-J. Jordaan         1-1

Was het vorige week een lauwe avond, dit keer is er gevochten, maar ook geblunderd.
Van Hoorn zag kans in een bijzonder fraaie partij de kampioen te verslaan. Bij de 12e zet wist hij knap een schijf winst te halen en dat voordeel heeft hij in een moeilijk eindspel in winst weten om te zetten.
Het zag ernaar uit dat De Jong, een nieuweling in groep 1, Melaard eens even een lesje zou leren. Maar laat hij nu op het allerlaatst een foute zet maken. Daardoor werd het toch nog remise. Van Brussel speelde tegen Leroy heel sterk. Laatstgenoemde moest alle zeilen bijzetten om er remise uit te halen. Ook Van den Ouden had niet over een dosis geluk te klagen. Dank zij een sterk eindspel wist hij toch nog een puntje te veroveren. Van der Veer, die vanwege gezondheidsredenen de wedstrijden bij hem thuis speelt, heeft Klink verpletterend verslagen. Al op de 14e zet maakte hij er in een klap een eind aan. Jelier die tegen Verolme radicaal gewonnen stond, maakte op het eind nog even een kapitale blunder, en verloor daardoor zelfs. Een partij is pas gewonnen als de laatste zet gespeeld is, Bram.
Van Rijnberk moet er nog wat inkomen. Hij ging tegen Kamp – en dat is niet de eerste de beste – onderuit. Het komt best goed, Ruud. Vroegindweij en Keijzer hebben een evenwichtige partij gespeeld. Remise is dan ook de beste uitslag. En eigenlijk kan van de partij van Kwakernaak tegen Jordaan hetzelfde gezegd worden. Ook dat werd een puntenverdeling. (J. van Hoorn)