Ouwe Waerelt in teken van 'Toen was geluk heel gewoon'

GOEREE-OVERFLAKKEE – De nieuwe Ouwe Waerelt, die nu van de pers rolt, is een special in het kader van het thema van de Maand van de Geschiedenis: Toen was geluk heel gewoon.

Het nummer is geheel gewijd aan de 'gouden jaren', die ook in het boek van Annegreet van Bergen naar voren komen en zich kernmerken door bijvoorbeeld de komst van de televisie, de centrale verwarming, een toilet in huis en massale mobiliteit. Een lezing van Annegreet van Bergen behoort tot het eilandelijke programma van de Maand van de Geschiedenis. En De Ouwe Waerelt sluit dus aan bij de in haar boek beschreven jaren.

"Onze redactie heeft een mooie selectie gemaakt van kenmerkende ontwikkelingen tijdens de laatste halve eeuw op ons eiland. We hebben het geluk over veel beeldmateriaal uit deze periode te beschikken en zodoende is het een mooi geïllustreerde editie geworden", schrijft redactievoorzitter Arjen Diepenhorst in zijn voorwoord.

De lezer kan een overzicht van de jaren 50 en 60 op Goeree-Overflakkee verwachten, naast onder meer artikelen over trouwen in vroeger tijden ('Gelukkig getrouwd'), modelwoningen in Middelharnis ('Wonen in kleine paleisjes'), een rusthuis voor ouden van dagen (De Goede Ree) en vermaak (binnenshuis of een avondje uit).

De Ouwe Waerelt is een uitgave van de Historische Vereniging voor Goeree-Overflakkee De Motte. Leden van De Motte ontvangen De Ouwe Waerelt gratis in de bus. Het blad is ook te koop bij het Streekarchief Goeree-Overflakkee en Boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk. Lid worden van De Motte kan via de secretaris van de vereniging, Jan Both, telefoon 0187 - 488155, e-mail j.both@goeree-overflakkee.nl.