Afbeelding
Foto:

Oma's dag goed maken met een klein kaartje

"Oma vind jij het moeilijk om alleen te zijn nu opa niet meer leeft?" Deze vraag heb ik wel eens gesteld aan mijn oma. Ze antwoordde dit dan vastberaden met een ja. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om alleen door het leven te gaan. Alleen eten, alleen slapen, alleen boodschappen doen en niemand om tegen te praten de hele dag door. Het lijkt mij ontzettend saai en eenzaam. Toch zegt mijn oma dat ze niets te klagen heeft. "Mijn buren zijn fijne mensen die regelmatig langskomen. Net als mijn kinderen en ook de kleinkinderen komen langs, bellen op of sturen een kaartje." Zulke dingen doen mijn oma goed.

Als ik later zo oud ben als mijn oma is dan wil ik ook dat mijn kinderen, kleinkinderen en buren langskomen, mocht ik deze krijgen. Ik zou er denk ik echt van op leven als ik een kaartje kreeg of als iemand langskomt. Zodat ik even niet alleen was en zodat ik niet het gevoel heb alsof ik ben vergeten.

Toch stuur ik niet wekelijks of maandelijks een kaartje naar mijn oma of ga ik bij haar langs. Naast dat ze ver weg woont, vergeet ik ook vaak om een kaartje te sturen. Post versturen is zo ingewikkeld vergeleken met een appje versturen. Juist daarom is deze app ideaal. Ik denk dat ik maar eens ga overwegen om deze te downloaden. Gewoon zodat ik mijn oma's dag weer goed kan maken met een klein kaartje van mij!