Dag van de democratie

GOEDEREEDE - De Dag van de democratie valt dit jaar net als voorgaande jaren samen met Open Monumentendag en vindt plaats op zaterdag 9 september 2017. De gemeenteraad van Goeree-Overflakkee wil ook dit jaar weer invulling geven aan deze dag. Raadsleden zijn van 10.00 tot 14.00 uur aanwezig in het Oude Raadhuis van Middelharnis om met inwoners in gesprek te gaan over de lokale democratie, de gemeente en de lokale politiek en besluitvorming. Tijdens dit treffen zal ook de winnaar van de fotowedstrijd worden bekendgemaakt. Zie de ingezonden foto's op www.goeree-overflakkee.nl/fotowedstrijd.

Bunkerroute open

OUDDORP - Morgen, zaterdag 9 september zijn tijdens Open Monumentendag de bunkers weer voor het publiek geopend. De gehele dag worden er rondleidingen gegeven, en krijgt men meer over de geschiedenis van het complex op de punt te horen. Ook worden twee bunkers van binnen bekeken, welke normaal gesproken afgesloten zijn voor publiek. Er zal een kleine expositie zijn met informatiepanelen en luchtfoto's, en ook zijn er boeken te koop.
De rondleidingen starten vanaf 10.00 uur, en eindigen om 16.00 uur. Parkeren graag in de berm van de parallelweg. Voor meer informatie: Stichting WO2GO, www.wo2go.nl of www.facebook.com/bunkerroute.

Kunst- en Muziekmarkt afgelast

OUDDORP - Vanwege de te verwachten ongunstige weersomstandigheden voor - morgen - zaterdag 9 september en na overleg met diverse betrokken partijen, heeft de organisatie besloten dat de Kunst- en Muziekmarkt niet doorgaat. Van 21 t/m 24 september vindt 'Ouddorp Muzeekaal' plaats en Brassband Concordia zal bekijken of ze het muziekprogramma van zaterdag, of onderdelen er van kunnen verplaatsen naar zaterdag 23 september. Als dit gaat lukken, wordt dit via de Facebookpagina en de kranten bekend gemaakt.