Afbeelding
Foto:

Kon. Fanfare 'Apollo' verrast met nieuw instrumentarium

,,Burgers van Goedereede... blijf zo doorgaan en de Stichting is tevreden over Uw daden!" riep vrijdagavond Jan Bruggeman vanaf de muziektent de toegestroomde Goereeërs toe. Dhr. Bruggeman, voorzitter van de Stichting Ondersteuningsfonds "Apollo"' had alle reden tot die vreugdekreet want Goeree had in de voorbije twee jaar diep in de beurs getast om haar fanfare aan nieuw instrumentarium te helpen. Vrijdagavond konden de nieuwe blaas- en slaginstrumenten t.w.v. f 32.000,- aan de gelukkige muzikanten in handen worden gegeven en daarmee had Goeree weer eens laten zien waartoe haar kleine gemeenschap in staat is. "Ons kleine plekje is dan toch weer een gróte gemeenschap…", constateerde een tevreden Jaap Klein, voorzitter van "Apollo", zijn muzikanten gelijk daarop aan het werk zettend.

Over het "gat" van vijfduizend gulden dat nog gevuld zal moeten worden maakte dhr. Bruggeman zich geen zorgen in de wetenschap dat Goeree ook in dat laatste loodje bij zal springen.
Thans al kon hij verklaren dat de Stichting, die in juni 1970 werd opgericht, haar doel heeft bereikt en dat gaf grote blijdschap. In scherp contrast daarmee was de droefheid over het overlijden van dhr. D. Sandifort, mede oprichter en oud-bestuurslid van de Stichting.
"Hij heeft onze Stichting in een moeilijke periode als vice-voorzitter gedragen en heeft een grote bestuurskracht aan de dag gelegd, Wij zullen hem en zijn adviezen node missen", betreurde dhr. Bruggeman.
"Het leven gaat verder", zo bepaalde hij zich weer tot de overdracht; het is niet slecht om oud tegen nieuw in te rullen. Graag hopen we dat u veel plezier aan uw nieuwve instrumentarium zult beleven en wij wensen u ook ander nieuw "materiaal" toe omdat de vergrijzing al aardig aan de gang lijkt te zijn" - Op verzoek van dhr. Bruggeman voerden de leden van de Stichting de nieuwe instrumenten aan. Als symbool van de overdracht overhandigde dhr. Bruggeman een nieuwe dirigeerstok aan de dirigent dhr. W. Vemooijs waarna de muzikanten hun nieuwe instrumenten in handen kregen. Het oudste comitélid, de 67 jarige Cees Lokker die als penningmeester heeft gefungeerd ontving als dank daarvoor uit handen van dhr. Bruggeman een prachtig arm bandhorloge (zie foto) . .,Apollo" gaf daarop een klaterende mars ten beste.

Dit is een deel van het artikel dat eerder stond in Eilanden-Nieuws van 29 augustus 1972.