Rommelmarkt Stephanos

OUDDORP - Morgen, zaterdag 26 augustus, wordt - met droog weer - een rommelmarkt gehouden t.b.v. Stichting Stephanos. Dit is van 9.00 tot 16.00 uur aan de Molenblijk 24 in Ouddorp.


Zuid-Hollandse landbouwpioniers gezocht

DEN HAAG - Landbouwers die zich inzetten voor duurzame innovaties in de grondgebonden landbouw, kunnen in de periode van 21 augustus tot en met 18 oktober subsidie aanvragen.

Een wezenlijke verandering in de landbouw- en voedselketen is nodig, want de landbouw in Zuid-Holland staat economisch en ecologisch onder druk. Klimaat, luchtkwaliteit, biodiversiteit en een goede boterham voor de boeren vragen om een andere aanpak.
Met de vaststelling van het Ambitiedocument InnovatieAgenda Duurzame Landbouw, heeft de provincie gekozen voor een veranderaanpak met proeftuinen. Voor deze proeftuinen kan subsidie worden aangevraagd uit het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3). De aanvrager van de subsidie moet een landbouwer zijn. In de subsidieregeling is aangegeven welke voorwaarden en doelen van toepassing zijn. Aanvragen kan van 21 augustus tot en met 18 oktober 17.00 uur via de site van RVO Nederland: www.rvo.nl (Provincie Zuid-Holland).


Keersluis beperkt geopend

OOLTGENSPLAAT - De keersluis bij Ooltgensplaat is beperkt geopend. Door het sluiten van de keersluis voorkomt de gemeente dat er blauwalg uit het Volkerak-Zoommeer de haven binnenstroomt. Boten kunnen op vastgestelde tijden in en uit de haven van Ooltgensplaat varen. Het pontje Waterpoort blijft gewoon varen. De gemeente heeft contact met de schipper van het pontje om het openen en sluiten van de sluis af te stemmen met de vaartijden. Daarnaast staat er een bord met het telefoonnummer van de schipper, zodat passagiers bij hem informatie kunnen opvragen.

Deze maatregel blijft in stand zolang de gemeente het nodig acht.