Afbeelding
Foto:

Vakantieproject groot succes!

DIRKSLAND - De 18-jarige tweelingzusjes Angelique en Celine van Son uit Spijkenisse doen vrijwel alles samen. Ze studeren verpleegkunde aan het Zadkine College, gaan samen op vakantie én ze hebben deze zomer samen gewerkt en gewoond. Angelique en Celine hebben namelijk een aantal weken fulltime vakantiewerk gedaan via een uniek vakantieproject van Best Flex en CuraMare. Het bijzondere aan dit project is, dat de studenten niet alleen werkten op de locatie van CuraMare, maar er ook hebben gewoond.

Angelique en Celine vertellen over hun ervaring als vakantiekracht bij CuraMare: "Wij doen de BOL-route (Beroeps Opleidende Leerweg, leren en stages) van de opleiding verpleegkunde bij Zadkine. Verschillende studiegenoten uit de klas stappen na de vakantie over op de BBL-route (Beroeps Begeleidende Leerweg, werken en leren). Met de BOL-route heb je lekker 11 weken vakantie!" Maar minder praktijkervaring? "Daarom hebben we voor CuraMare gekozen: we kunnen nu in de vakantieperiodes werken én praktijkervaring opdoen. Mooi toch?"

"Het leuke en unieke van dit project is ook dat we woonruimte hebben dichtbij onze werkplek en maaltijden van het huis aangeboden krijgen. We wonen namelijk met verschillende studenten uit onze klas, die ook voor CuraMare gekozen hebben, in de Geldershof. Als we vrij zijn, kunnen we met het openbaar vervoer naar de stad of naar het strand en als we 'thuis blijven' gaan we gezellig bij elkaar op de kamer kletsen of een film kijken."

"We zijn gastvrij ontvangen en door enthousiaste collega's ingewerkt bij CuraMare. We hebben hier zo veel geleerd. Ook van de levensverhalen van de cliënten." De collega's en cliënten vinden het jammer dat de tweeling weer weggaat: "Jullie komen toch zeker wel terug?" horen de dames regelmatig, terwijl ze op hun laatste dag door de gangen lopen. De ontvangen complimenten voor hun werk brengen een glimlach op hun gezicht. De kopjes koffie, het spelen van spelletjes of zomaar kletsen wat de studenten soms op hun vrije avond deden met cliënten of op de woongroep bij collega's, zullen ze missen. Angelique en Celine waren ook fan van de lekkere chocolademelk uit het restaurant. "Die zullen wij ook missen", lachen ze samen.

Sandra Swiers, werkzaam bij Best Flex en verantwoordelijk voor het vakantieproject: "Wij zijn ook enorm blij met deze samenwerking! Wat wij voor Best Flex belangrijk vinden, is het persoonlijk contact en onze oprechte betrokkenheid bij onze kandidaten en opdrachtgevers. We willen niet zomaar mensen doorschuiven. Wij kennen al onze kandidaten persoonlijk, we weten waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden en zo is het voor ons ook makkelijker om een juiste match te maken met onze opdrachtgevers."

Tea Both, locatiemanager bij CuraMare, onderstreept dit: "Ook CuraMare is blij met deze samenwerking: de continuïteit van zorg is belangrijk voor onze cliënten. Doordat Best Flex weet wat wij nodig hebben en zij persoonlijk contact hebben met de studenten, krijgen wij gedreven mensen aan het werk en kan zorg en welzijn onverminderd doorgaan."

Ook het Zadkine College is erg trots op deze samenwerking: "Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om jongeren te interesseren in ouderenzorg. Dat bereik je toch door het de studenten zelf te laten ervaren. Wij zijn dan ook erg blij dat wij deel konden nemen aan dit bijzondere project in de zomervakantie".

Celine en Angelique beamen dit: "De theorie sluit aan bij de praktijk op school. We vinden de ouderenzorg superleuk, maar weten niet of we dit als werk willen gaan doen. Voorlopig vinden we dit wel heel leuk voor in de vakanties en misschien in de weekenden."
Wat gaan ze onthouden van deze periode? "Het is fijn als je met collega's van je eigen leeftijd werkt; je begrijpt elkaar, kunt samen lachen en je helpt elkaar als iemand iets niet weet of voor het eerst moet doen. De bewoners lachen met ons mee en van hen en de collega's leren we veel. Zorgen doen we dus 'samen'. "De combinatie van Best Flex en CuraMare was voor de zusjes een succes. "Wij kunnen het iedereen aanbevelen! Bovendien kregen we als welkomstgeschenk een leuke strandtas met attributen van Best Flex op onze kamer, dat maakte de start helemaal compleet!"