Afbeelding
Foto:

Geslaagde VakantieBijbelWeek Ouddorp

OUDDORP - Op dinsdag 15 augustus t/m donderdag 17 augustus jl. was er de VakantieBijbelWeek. Ruim 185 kinderen en 85 vrijwilligers waren er die dagen aanwezig! Drie dagen lang mocht het Woord van God klinken, werden er Psalmen en het themalied 'Zoekt eerst het Koninkrijk van God' gezongen. Het thema was 'Bid en werk.'

Dinsdag hoorden we het verhaal over Daniël en zijn vrienden. Zij werden opgeleid tot hoveling. Het waren sterke, knappe en wijze mannen. Zij moesten goed voor de koning zorgen en aan hem advies geven. Ze kregen heerlijk eten van de koning, maar lieten dit eten staan, omdat het onrein en geofferd was aan de afgoden van Babel. De Heere is belangrijker dan de spijs. 'Werkt niet om de spijze die vergaat, maar om de spijze die blijft tot in het eeuwige leven.' (Joh. 6:27a). Dit was de tekst die de kinderen deze dagen hebben geleerd.

Woensdag klonk de vertelling over Elisa, de profeet van God. Elisa hielp een weduwe. Zij had grote schuld die ze niet kon betalen, maar als ze niet betaalde, werden haar twee jongens meegenomen als slaaf! Daarom ging ze naar Elisa. Elisa gaf haar de opdracht om veel grote schalen en vaten te halen en deze allemaal met haar ene kleine kruikje olie (het enige dat ze had) moest vullen. Daarna moest ze al de olie verkopen. Het wonder: de olie bleef maar stromen uit haar kleine kruikje en alle grote schalen en vaten raakten vol. Ze verkocht alles en zo kon ze haar schuld betalen; er bleef zelfs geld over! Hieruit blijkt de overvloedige goedheid van God.

De derde dag ging het over de gelijkenis van de goede Herder. Een herder weidt zijn kudde, beschermt zijn schapen. Opeens is er één schaap kwijt van de honderd. De herder weet: zijn schaap is in gevaar. De herder gaat zoeken, hij heeft er alles voor over. De Heere Jezus gaf zelfs Zijn leven voor eigenwijze verloren schapen! De herder ziet zijn schaap in de put, haalt het eruit en draagt het op zijn schouders weer terug naar de andere schapen. Iedereen is blij! In de hemel is er ook blijdschap over één zondaar die zich bekeert. Iedereen kreeg de vraag mee: 'Ken jij de goede Herder al?'

"Er is geknutseld over verschillende beroepen, zoals kok, juf/meester, kraanmachinist en tuinman. Buiten werden er (veer)boten, kranen, scholen, helikopters, marktkramen en nog veel meer gemaakt. De laatste dag hebben we met elkaar gegeten. Het waren gezellige dagen. Duidelijk was te zien dat de kinderen hard hebben gewerkt: het resultaat was prachtig! En dat vonden ook al de mensen die donderdagavond zijn wezen kijken. Alles mocht goed verlopen. De Heere heeft voor ons gezorgd," aldus de organisatie.