Afbeelding
Foto:

Jong aanstormend orgeltalent in Brouwershaven

BROUWERSHAVEN - Op dinsdag 22 augustus vindt het achtste orgelconcert plaats in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven. De jeugdige Martien de Vos uit Ooltgensplaat concerteert in de Brouwse Orgelzomer op het Van Vulpen-orgel.

Op het programma staan werken van Buxtehude, Weckmann, Bach en Mozart, veelal werken waar Martien prijzen mee won op prestigieuze concoursen. Het concert wordt besloten met een improvisatie.
Martien de Vos (1995) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Braber in Ooltgensplaat, op 9 jarige leeftijd. Na een aantal jaar ging hij op les bij Paul Kieviet in Sommelsdijk. Sinds september 2014 studeert Martien hoofdvak orgel bij Bas de Vroome aan het conservatorium te Rotterdam. Hij volgde onder andere de bijvakken Piano en Basso Continuo. Hij krijgt op dit moment improvisatieles van Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Ook volgt hij een minor Klavecimbel bij Bas de Vroome en studeert hij Kerkmuziek bij Arie Hoek en Hanna Rijken. Martien won in 2013 de 1e prijs bij het Quintus orgelconcours in Kampen. In 2016 won hij de 3e prijs bij het Govert van Wijnconcours te Maassluis. In juni 2017 behaalde hij als finalist de 1e prijs en de publieksprijs bij het 1e Nationaal Ambitus concours. Hij volgde diverse Masterclasses bij gerenommeerde organisten waaronder Wolfgang Zerer en Sietze de Vries. Martien is als organist verbonden aan de Ger. Gemeente te Ooltgensplaat en sinds 2017 aan de Herv. Kerk te Mijnsheerenland.
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is 7,50 voor volwassenen en 5 euro voor studenten. Onder de 12 jaar gratis. De verrichtingen van de organist zijn te volgen via projectie op de muur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met koffie of thee. Het laatste concert in de serie orgelconcerten is op 29 augustus, dan wordt de Brouwse Orgelzomer traditioneel afgesloten met een vierhandig concert door Jan Peter Teeuw en Marien Stouten.