Afbeelding
Foto:

Cor Ardesch geeft orgelconcert

OUDDORP - Donderdag 24 augustus om 20.00 uur hoopt Cor Ardesch, organist van de Grote Kerk te Dordrecht, het laatste orgelconcert van dit seizoen op het Van Vulpen orgel in de Dorpskerk van Ouddorp aan de Weststraat 2 te geven.

Er zullen werken worden gespeeld van Johann Sebastian Bach (1685-1750), waaronder delen uit de "Dritter Teil der Klavierübung". Delen die destijds geschreven zijn om het 200e Lutherjaar te gedenken. Het zijn koraalbewerkingen van de liederen uit de catechismus van Luther. Het volledige programma is op zijn website wwwcorardesch.nl te vinden.

Hij heeft orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam gestudeerd. Hij heeft de opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag met succes gevolgd.

Sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote Kerk te Dordrecht en bespeelt hij het Kam orgel. Als artistiek leider is hij verbonden aan de IOD (Internationale Orgelacademie Dordrecht). Tezamen met Peter van Dijk is hij adviseur geweest bij de totstandkoming van het Bach-orgel, dat eveneens in de Grote Kerk te Dordrecht is geplaatst. Op 26 september 2007 is hij tijdens de ingebruikname van het Bach-orgel benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 is hij benoemd tot Ridder in de orde van Orjanje-Nassau voor zijn verdienste op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder.
Cor Ardesch doceert orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel. Hij verzorgt jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland. Er zijn een aantal cd's verschenen waarop hij het Kam-orgel van de Grote Kerk te Dordrecht bespeelt. Ook is er een cd ter gelegenheid van de ingebruikname van het Bach-orgel verschenen, waarop hij, samen met Peter van Dijk, werken van Böhm en Bach speelt. In december 2008 is Cor Ardesch gestart met het ambitieuze project om alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach met dit Bach-orgel op cd vast te leggen. Het project is op 24 augustus 2016 feestelijk afgesloten met een concert en de oplevering van de complete box van 18 cd's met het bijbehorende boekwerkje. Voor meer informatie en de aanschaf van de cd's, zie: www.corardesch.nl.

De entreekosten zijn € 8,00 per persoon. Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang. De verrichtingen van de organist zijn op scherm te volgen. Verder is de Dorpskerk tot en met 16 september a.s. op zaterdag van 10.00 tot 15.30 uur open en worden er om 11.00 uur door verschillende predikanten inloopconcerten gegeven.

Zie voor meer informatie: www.hervormdouddorp.nl.