Optreden Jebroer afgelast

OUDDORP - Tegen het optreden van de omstreden rapper Jebroer op 19 juli in De Kreek in Ouddorp was veel tegenstand. Zoals we in onze dinsdagkrant al schreven was er veel protest tegen het optreden vanwege de godslasterlijke teksten die Jebroer in zijn optreden gebruikt.

Uit een artikel in het Reformatorisch Dagblad blijkt dat er deze week een gesprek is geweest tussen de opstellers van een bezwaarbrief waar we al eerder over schreven, en de exploitant van De Kreek. Dit heeft er toe geleid dat het optreden van Jebroer is gecanceld.

Doopsgezinde Gemeente

In het artikel in onze dinsdageditie over hetzelfde onderwerp is verzuimd te vermelden dat de Doopsgezinde Gemeente van Ouddorp één van de ondertekenaars was. Ook deze gemeente heeft de bezwaarbrief ondertekend.


Subsidieaanvraag Natuurlijk Ouddorp

GOEREE-OVERFLAKKEE – In een brief aan het college van b. en w. en de raad vraagt het team van Natuur-lijk Ouddorp - met als motivering het algemeen belang - om een éénmalige financiële bijdrage in de door haar in de afgelopen periode gemaakte kosten. Gewezen wordt op activiteiten zoals het houden van een petitie, het organiseren van een kustwandeling en het verstrekken van informatie en presentaties aan kerken en maatschappelijke organisaties. Daarnaast aan allerlei overlegvormen en vergaderingen. Natuur-lijk Ouddorp richt zich, onder andere, op het behoud van natuur, landschap, identiteit, infrastructuur, veiligheid en zondagsrust. De brief komt op de lijst Ingekomen stukken voor de raad van 31 augustus.


Fietser gewond

OUDE-TONGE - Donderdagmiddag kwam op een kruising op de Zuiderlandsedijk een fietser in botsing met een auto. Vanwege de ernst van de verwondingen werd naast de ambulance ook de politie en de traumaheli gealarmeerd. De fietser raakte gewond is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.