Annette Ottolini (Algemeen directeur Evides) en Marc van der Linden (CEO Stedin).
Annette Ottolini (Algemeen directeur Evides) en Marc van der Linden (CEO Stedin). Foto:

Minder hinder en betere dienstverlening door slim samenwerken

ROTTERDAM - Netbeheerder Stedin en Evides Waterbedrijf gaan nauwer samenwerken en zo onder andere de hinder voor klanten verminderen. Marc van der Linden (CEO Stedin) en Annette Ottolini (Algemeen Directeur Evides) tekenden hiervoor een convenant.

De werkgebieden van Stedin en Evides overlappen elkaar voor een groot deel in Zuid-Holland. Daardoor komen de twee bedrijven elkaar vaak tegen bij werkzaamheden. Door nu structureel de samenwerking te intensiveren verwachten de twee bedrijven dat het bijdraagt aan het verhogen van de klanttevredenheid en de productiviteit. Bijvoorbeeld door de werkzaamheden bij het vervangen van gas- en waterleidingen gecombineerd uit te voeren.

Structureel samenwerken loont In de afgelopen jaren werkten Stedin en Evides al regelmatig samen. Van structureel samenwerken kwam het echter nog niet. Algemeen Directeur Annette Ottolini (Evides): "Voor Evides Waterbedrijf is omgevings- en klantgericht werken het uitgangspunt. Dat betekent ook samenwerken met andere partijen. Door de samenwerking met Stedin vandaag te formaliseren, kunnen we de impact van projecten op de omgeving beperken en efficiƫnter werken om minder hinder te hebben van de schaarste aan aannemers in de aantrekkende economie. Dat is winst voor iedereen."

Stedin en Evides zijn enthousiast over het gezamenlijk aanpakken van werkzaamheden. CEO Marc van der Linden (Stedin): "Opengebroken straten vormen een grote ergernis. Door nu structureel samen te werken kunnen we die ergernis terug dringen. Dat betekent dat we niet alleen op straat meer samenwerken, maar juist ook achter de schermen in de voorbereiding." Naast het verminderen van hinder door werkzaamheden, valt er ook voordeel te halen op het gebied van veranderende wetgeving, werving van technisch personeel en datamanagement.