Afbeelding
Foto:

De orde des Heils

De orde des Heils, de gulden keten van het heil, door ds. A. Schot.

Eind 2016 verscheen van de hand van ds. A. Schot een serie artikelen over de orde des heils in het kerkelijk blad De Saambinder. De verschillende reacties van ouderen en jongeren op deze artikelen gaven aan dat deze serie heel verhelderen was voor jong en oud. Vandaar deze uitgave in een handzame vorm (10 bij 15 cm). De eerder genoemde artikelen zijn hier gebundeld en voorzien van gespreksvragen en antwoorden na elk hoofdstuk. Vandaar dat dit boekje geschikt is voor gemeente-avonden, verenigingsavonden, huisgodsdienst, maar vanzelfsprekend ook voor persoonlijk gebruik. Hopelijk is er herkenning bij de lezers als het gaat over de toepassing van het heil (zaligheid) in zondaarsharten. Vanuit de Schrift wordt ons de gouden keten aangereikt in Romeinen 8: 'En die Hij tevoren verordineerde heeft, dezen heeft Hij ook geroepen; en die Hij geroepen heeft, dezen heeft Hij ook gerechtvaardigd, en die Hij gerechtvaardigd heeft, deze heeft Hij ook verheerlijkt'. Dezelfde lijn treffen we ook aan in 1 Korinthe 1:30: 'Maar uit Hem zijt gij in Christus Jezus, Die ons geworden is wijsheid van God, en rechtvaardigheid en verlossing.' Deze teksten kunt u met andere aan vullen. De heilsorde is gegrond op Gods onfeilbaar Woord.

Een uitgave van De Banier, onder ISBN nr. 9.789.402.902. 839; door ds. A. Schot, predikant van de gereformeerde gemeente te Nunspeet. Prijs van deze gebonden uitgave: € 9,95


Josia

Josia, een jonge koning, die God zoekt, ds. A.J.T. Ruis (sinds 2015 predikant van de christelijke gereformeerde kerk te Rotterdam-Kralingen; eerder diende hij de gemeente te Damwoude)

Dit boekje bespreekt de koning Josia en zijn tijd. Hij is een van laatste koningen van Juda. Als hij acht jaar oud is wordt hij koning. Op 16-jarige leeftijd begint hij de Heere te zoeken. Onder zijn regering wordt door de hogepriester Hilkia een verrassende vondst gedaan. Tijdens het werken aan het herstel van de tempel wordt het wetboek van de Heere teruggevonden. Dit was totaal in vergetelheid geraakt. We zien dat Josia de Heere vreest, daarom maakt deze vondst zo'n grote indruk op de jonge koning. Het leven van koning Josia geeft verschillende geestelijk en praktische lessen, in het bijzonder voor jongvolwassen lezers. Natuurlijk is het andere leeftijden niet verboden om dit boekje ter hand te nemen. Wanneer we Josia's leven goed bestuderen dan werkt dat ook verhelderend op het lezen van Jeremia en Zefanja, profeten die optraden tijdens de regering van Josia. Ook zien we in het leven van Josia telkens trekken oplichten van de Heere Jezus, de grote Zoon van Josia (Matth. 1 : 10-11). Deze Bijbelstudies kunnen zowel individueel, als in verenigingsverband gebruikt worden. In zeventien hoofdstukjes (met gespreksvragen) wordt het leven van Josia voor het voetlicht geplaatst.

N.a.v. Josia, een jonge koning die God zoekt, door ds. A.J.T Ruis, ISBN nr. 9.789.402.902.723. De prijs voor deze uitgave bedraagt € 12,50. Een uitgave van De Banier

Afbeelding