Abram Bezuijen en Jee Young Park uit Noorwegen.
Abram Bezuijen en Jee Young Park uit Noorwegen. Foto:

Abram Bezuijen keert met Jee Young Park in concert terug naar zijn geboorteplaats

OUDDORP – Donderdagavond 27 juli, aanvang 20.00 uur, kan men in de Dorpskerk (Hervormd Ouddorp) genieten van een bijzonder concertprogramma dat wordt uitgevoerd door Abram Bezuijen en zijn collega en vriendin Jee Young Park. Beide musici wonen in Noorwegen en verzorgen in veel landen concerten. Twee jaar geleden presenteerde Abram Bezuijen, in 1966 in Ouddorp geboren en getogen, voor de eerste keer een succesvol en imponerend concert op het Van Vulpenorgel in zijn geboorteplaats.

Door Jaap Ruizeveld

Abram Bezuijen en Jee Youg Park zullen o.a. muziek ten gehore brengen voor vier handen en voeten en daarnaast vertolkt elk een solo repertoir. Werken van J.S. Bach (waaronder Ein feste Burg ist unser Gott) , Vierne, Pierné, Ad Wammes, A.J.Keijzer en W.A. Mozart ( Fantasie i f moll) staan op het programma. Entree 8 euro (kinderen tot en met 15 jaar gratis). Na afloop van het concert is er koffie/thee/fris in de grote zaal van de Dorpskerk aan de Weststraat in Ouddorp.

Succesvol

Beide musici kunnen bogen op een succesvolle en zeer omvangrijk, met prijzen getooide, carrière. Abram Bezuijen studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel bij Arie J. Keijzer en piano bij Frans van Hoek. In 1990 verwierf hij zijn diploma Docerend Musicus en in 1991 het diploma Uitvoerend Musicus voor orgel. Een jaar later verhuisde hij naar Noorwegen. Hij verdiepte zich in de hedendaagse Noorse orgelliteratuur. Sinds 1997 is hij cantor/organist in de Haug kirke in Hokksund. Hij ontving een beurs die hij gebruikt heeft voor verdere studie bij Harald Vogel in Duitsland.

Cultuurprijzen

Abram concerteert door heel Noorwegen en speelt regelmatig samen met verschillende kamerorkesten zoals de "Trondheim Solistene" en "The National Minsk Philharmonic Chamber Orchestra". Van zijn spel zijn cd- en radio-opnamen gemaakt. Hij kreeg diverse cultuurprijzen en de Rotery Paul Harris Award. Hij is lid van het kerkmuziek comité bisdom Tunsberg en was jarenlang voorzitter van de Noorse Organistenvereniging en artistiek leider van het Eiker Musikkfestival

Internationaal

Jee Young Park studeerde in haar geboorteland Zuid-Korea piano en pedagogiek en daarna ruim 7 jaar aan de Musikhochschule in Karlsruhe (Duitsland). Orgel bij professor Carsten Wiebusch en klavecimbel bij Christine Daxelhofer. Voor beide vakken haalde zij de Master of music. Zij zette haar studie voort in Leipzig waar zij haar Konzertexamen og Meisterklasse (Orgel) succesvol afrondde. In Noorwegen heeft ze het diploma kerkmuziek II aan de Musikkhøyskole in Oslo behaald. Jee Young was meerdere keren semifinalist in Freiburg (Duitsland), Musashino Tokyo (Japan en in Toulouse (Frankrijk). Sinds 2012 is zij kantororganist in Øvre Eiker in Noorwegen.