Afbeelding
Foto:

Standhouders gezocht voor Oogstdag

TIENGEMETEN - Op zaterdag 2 september a.s. wordt weer de jaarlijkse oogstdag georganiseerd. Natuurlijk zijn de voorbereidingen al in volle gang. Het zaai- en pootgoed zit in de grond, verdere plannen worden gesmeed, het programma voor die dag krijgt steeds meer vorm.

Eén van de programmaonderdelen is de jaarlijkse boerenmarkt. Standhouders die elk jaar van de partij zijn, hebben hun medewerking al toegezegd, maar natuurlijk kunnen er ook nieuwe standhouders een plaats krijgen op de braderie. Het uitgangspunt voor plaatsing op de markt is, dat het karakter van de stand iets te maken moet hebben met het karakter van de oogstdag, bijv, verkoop van landbouwproducten, demonstraties, voorlichting over de landbouw en/of de natuur enz. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Henk van Hal (info@landbouwmuseum.nl of tel. 06 12471891)

Ook voor kinderen worden die dag diverse activiteiten georganiseerd. Zij kunnen o.a. meehelpen met het oogsten van de aardappelen en het dorsen van het graan.

Naast een bezoek aan het Landbouwmuseum met de vele werktuigen uit de landbouw, kunt u deze dag ook het Rien Poortvlietmuseum bezoeken. Speciaal voor de kinderen is kabouter Spruiteprak en zijn vrouwtje aanwezig om de kinderen te vermaken.

Deze dag zijn zowel het Landbouwmuseum als het Rien Poortvlietmuseum gratis toegankelijk. U behoeft dus alleen de overtocht met de pont te betalen!

Verdere informatie vindt u ook op de website: www.landbouwmuseumtiengemeten.nl