Gemeente stemt voor Brouwerseiland

SCHOUWEN-DUIVELAND - Tijdens de raadsvergadering op donderdagavond heeft de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland groen licht gegeven voor de realisatie van Brouwerseiland. Een ruime meerderheid van de raadsleden (16 voor, 7 tegen) stemde voor de plannen, de PvdA, SP, D66 en Alert! stemde tegen de plannen. Surfers en natuurorganisaties zijn tegen de plannen, een petitie tegen Brouwerseiland is 19.000 keer ondertekend. De tegenstanders geven aan zich niet neer te leggen bij de beslissing en overwegen naar de Raad van State te gaan. Die houdt de gevolgde procedure tegen het licht.


Nieuwe website Streekarchief

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het Streekarchief heeft een nieuwe website. De vormgeving past bij de website van gemeente en de nieuwe website is geschikt voor gebruik op mobiele apparaten. Op de website staat onder andere een historisch canon, oude foto's en artikelen over de lokale historie. Nieuw is de nieuwsbrief waarvoor men zich via de website kan inschrijven, met de nieuwsbrief worden belangstellenden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond het Streekarchief. Later dit jaar wordt het mogelijk om prenten en historische landkaarten bekijken. De nieuwe website is te bezoeken via www.streekarchiefgo.nl.


Bijzondere vrijlating

STELLENDAM - Bij zeehondenopvang A Seal zijn het drukke tijden momenteel, want het geboorteseizoen van de gewone zeehonden is van start gegaan. Dinsdagmorgen was er een bijzondere vrijlating. De volwassen zeehond Maya is vanaf de reddingsboot van de KNRM vrijgelaten, het was de eerste keer dat er zo een grote zeehond werd vrijgelaten. Voor het transport werd er een grote kist gebruikt van Zeehondencentrum Pieterburen.