Er wordt onder andere nagedacht over derijrichting in de Achterweg in Ouddorp.
Er wordt onder andere nagedacht over derijrichting in de Achterweg in Ouddorp. Foto:

Burgerparticipatie bij Ouddorpse verkeersplannen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Eindelijk was het dan zo ver. De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met het voorstel tot het uitwerken van het Verkeerscirculatieplan Ouddorp 2. Dit met het aannemen van een amendement namens de fracties van SGP, CDA, ChristenUnie, VVD en Pvda. Het college wordt gevraagd, om bij invulling - te zijner tijd - van één van de deelprojecten, het mogelijk omdraaien van de rijrichting Achterweg, dit als onnodig (onwenselijk) te beoordelen. Dit met het inwegen van de negatieve uitslag van enquêtes over dit punt. Het college geeft aan dat dit deelproject vooralsnog geen prioriteit heeft en indien aan de orde dit nadere studie vereist. Wethouder Feller had geen moeite met de inhoud van het amendement. De fracties van VKGO en Maliepaard waren tegen.

Door Jaap Ruizeveld

P.C. Grinwis (SGP) wilde van de portefeuillehouder een harde toezegging dat bij de deelplannen de burgerparticipatie hoge prioriteit krijgt. Hij wilde nader informatie over de positie van de Vrijheidsweg. Een gedegen evaluatie op de verschillende projecten en het scheppen van een zo breed mogelijk draagvlak. Maliepaard vond het voorstel te complex, te veel gericht op de recreant en te weinig op de burger. De Vos (VKGO) wees op de schijnveiligheid bij het instellen van 30km-zones zonder dat deze daadwerkelijk daartoe worden ingericht. Dit VCP is meer een visie dan een plan. C.Grinwis (PvdA) en Van der Meer (VVD) vonden dat er al geruime tijd aan dit plan is gesleuteld en voorbereid en dat er, met goed overleg met de betrokken bewoners en ondernemers, nu doorgepakt moet worden. Tuk (CU) had ook de burgerparticipatie bij de uit te voeren deelplannen hoog in het vaandel. Advies van deskundigen moet daarbij worden geïntegreerd.

Klankbordgroep

Wethouder Feller gaf aan dat het hier één totaal samenhangend plan betreft dat nu op onderdelen wordt uitgewerkt. Per jaarschijf en per project zal intensief met de bevolking worden gecommuniceerd. Hij wees op doelstellingen van het VCP zoals een goede doorstroom van het verkeer en de veiligheid. Ten aanzien van de Ring-aanpak wordt een klankbordgroep samengesteld met vertegenwoordiging van direct betrokkenen. Het mogelijk afsluiten van straten in de Ring komt pas aan de orde na de aanleg van de parkeervoorziening Goudsmiene.