Afbeelding
Foto:

Sestra Zomer magazine 2017

Augustinus zei: 'Een vriend is iemand die alles van je weet en toch van je houdt.' Het thema van het nieuwe magazine 'Sestra Zomer' is vriendschap. Wat kan het hebben van één of meer echte vrienden het leven glans geven. Een vriend die je steunt door dik en dun en voor je door het vuur gaat – 'Sestra Zomer' staat uitgebreid stil bij de zegen van vriendschap.

Vriendinnen in de Bijbel, je vriendschap verdiepen met een Emmaus wandeling, zes tips om een vriendin te zijn en te blijven en meer verdiepende gedeeltes rondom dit thema voeren de boventoon.

Daarnaast veel leestips en een serie zomerse recepten (de dubbele citroentaartjes, gevulde aardbeien en kokosmakronen met honing springen er boven uit wat mij betreft). Grappig is het schets- en handlettering oefenschriftje. De originele tips om een kleine beek in je achtertuin te maken zal de vogels die graag badderen een plezier doen. Het is inmiddels alom bekend dat de bijen en vlinders met uitsterven worden bedreigd. Tips voor vlindervriendelijke struiken en planten voor balkon of tuin zijn dan ook bepaald niet overbodig.

Daarnaast aandacht voor zestig ambitieuze kledingbedrijven, duurzame kledingmerken en Seepje, de natuurlijk manier om kleding te wassen.

Het interview met Sarianne van Dalen, ze werd jarenlang mishandeld door haar vader en stiefmoeder, is indrukwekkend te noemen. Vele jaren later gaat ze naar haar vader en schenkt hem vergeving.

Sestra Zomer magazine 2017
Uitgeverij Sestra
140 blz, € 8,95
ISBN 9789491844768

+ Thema vriendschap
+ Cadeautip