Infocentrum Grevelingen

BROUWERSDAM – Zaterdag 8 juli organiseert Staatsbosbeheer een Open Dag in het voormalige Inspiratiecentrum aan de Brouwersdam, dat is omgedoopt tot Informatiecentrum Grevelingen. Het infocentrum is vanaf die datum de hele week, van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Belangstellenden kunnen gratis de uitkijktoren beklimmen, een panoramashow volgen en de expositie 'Aan de keukentafel' bekijken. Verder is er een kleine horecagelegenheid en een winkeltje. Ook zijn er ruimtes beschikbaar voor bijeenkomsten en congressen voor groepen vanaf 10 tot 300 personen.


Tunnel afgesloten

REGIO - De komende weekenden wordt er gewerkt in de Heinenoordtunnel, dat levert hinder op voor mensen die over de A29 richting Rotterdam reizen. Er wordt onder andere een nieuw camerasysteem geïnstalleerd in de tunnel. Aanstaand weekend en het weekend van 7-9 juli is de tunnel richting Rotterdam afgesloten van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagmorgen 5.00 uur. De weekenden van 23-25 juni en van 21-23 juni is de tunnel afgesloten van Rotterdam richting de Hoekse Waard. Lijnbussen rijden wel door de tunnel. Reizigers moeten rekening houden met 5-10 minuten extra reistijd.


Brouwerseiland

ZIERIKZEE – Een aantal organisaties, waaronder de Zeeuwse Milieufederatie (ZMF), overweegt naar de Raad van State stappen om te voorkomen dat wordt begonnen met de aanleg van Brouwerseiland. Dat bleek maandag tijdens een druk bezochte commissievergadering in het gemeentehuis in Zierikzee, waarvoor ook het NOS-avondjournaal belangstelling toonde. De fractie ZMF, vroeg de raad te wachten met goedkeuring van het bestemmingsplan tot er een uitspraak ligt van de Raad van State. Namens Brouwerseiland stelde Thijs Hendriks dat de projectontwikkelaar en de surfers een akkoord hebben bereikt over een alternatieve locatie. ,,Dat is slechts een schets", reageerde Van Popering die namens de surfers onderhandelt. Brouwerseiland krijgt 325 luxe strandvilla's op dertien eilandjes in de voormalige werkhaven Middelplaat aan de Brouwersdam. De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland beslist donderdag 29 juni over het project.