Start Waterbus

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 3 juni vaart de waterbus voor het eerst, de hele zomer kunnen mensen vanaf Stellendam en Middelharnis op stap met de waterbus richting onder andere Tiengemeten en Hellevoetsluis. Kijk voor de dienstregeling op www.waterbus.nl/haringvliet.


Blauwalg

GOEREE-OVERFLAKKEE – In de raad sprak Heintjes (VKGO) zijn zorgen uit over de overlast van blauwalg. De fractie heeft over dit onderwerp, zeker actueel met het huidige warme weer, vragen gesteld aan het college en over een plan van aanpak om de overlast te bestrijden. Rijkswaterstaat heeft een concept-draaiboek gemaakt hoe te handelen bij het constateren van blauwalg. Het is een stappenplan. Het geeft bijvoorbeeld aan hoe bij windrichtingen de deuren van de keersluis in Ooltgensplaat dicht worden gedaan. Dit gebeurt dan in overleg met de watersportvereniging. Rijkswaterstaat is in staat om tijdig het Volkerak Zoommeer door te spoelen en daarmee het ontstaan van blauwalg te vertragen.


Rapport Battenoert compleet

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Commissie m.e.r. heeft het milieueffectrapport voor Windturbinepark Battenoert op Goeree-Overflakkee opnieuw beoordeeld. Het aangepaste rapport geeft een compleet beeld van de milieueffecten van het park. Het rapport legt nu goed uit waarom het windturbinepark zoals dat in het bestemmingsplan wordt vastgelegd kleiner is (6 turbines) dan in het milieueffectrapport was onderzocht. Uit de landschapsstudie blijkt dat dit kleinere park landschappelijk anders beleefd zal worden, namelijk als één cluster van windturbineparken samen met het bestaande park Battenoert en met het grotere park Krammer op de Krammersluizen.


Verschijning krant

In verband met Tweede Pinksterdag verschijnt de huis-aan-huiskrant volgende week op woensdag, in plaats van dinsdag. Zakelijke advertenties kunnen worden doorgegeven tot dinsdag 12.00 uur, familieberichten tot woensdagmorgen 7.30 uur.