Even relaxen bij één van de zes nieuwe Ouddorpse chalets. 
Parkmanager Roland Hoogwerf (links) en medewerkers Joke en Mathijs.
Even relaxen bij één van de zes nieuwe Ouddorpse chalets. Parkmanager Roland Hoogwerf (links) en medewerkers Joke en Mathijs. Foto:

RCN Toppershoedje presenteert Ouddorpse chalets

OUDDORP – RCN Camping en bungalowpark Toppershoedje aan de Strandweg in Ouddorp is klaar voor het deze maand begonnen toeristisch vakantieseizoen. RCN staat voor Recreatie Centra Nederland en Toppershoedje is één van de onder deze paraplu vallende parken. Manager Roland Hoogwerf, zijn medewerkers en ingeschakelde bedrijven, legden deze week de laatste hand aan diverse kwaliteitsverbeteringen en accommodatie-uitbreidingen. Meest in het oog springend zijn de zes nieuwe Ouddorpse chalets met de herkenbare (zwarte) uitstraling en een interieur met een fotowand met beeldbepalende items uit de badplaats. Daarnaast is er extra ruimte gemaakt voor 16 stacaravans. Met de 10 Duinlodges van vorig jaar er bij een capaciteitsimpuls van rond 150 bedden.

Door Jaap Ruizeveld

Alles gerealiseerd op eigen grond, passend in het bestemmingsplan met recreatieve voorzieningen. De parkmanager geeft aan dat er doorlopend in de kwaliteit en in de voorzieningen geïnvesteerd moet worden. "Het is belangrijk de ontwikkelingen in de markt goed te volgen. Je dient uitdagend te zijn voor de recreant van deze tijd. In te spelen op veranderingen. Zo is het kamperen landelijk een teruglopend aspect (steeds minder campings), hier aan onze kust is er juist een toegenomen vraag naar deze voorziening. RCN-parken staan voor kwaliteit en respectvol omgaan met het begrip identiteit. Niet verwonderlijk vanuit onze kerkelijke missie en visie."

Goede doelen

"Wij schenken vanuit onze filosofie gericht aandacht aan jongeren en ouderen. Zo worden er in het seizoen regelmatig acties gehouden waarvan de opbrengst wordt bestemd voor goede doelen. Dit keer (in het kader van het 65-jarig bestaan van RCN) is het een samenwerking met enkele collega-parken. Inzet is het aanbieden van activiteiten voor eenzame ouderen rond de Kerstperiode".

Familiecamping

"Willen wij een mix kunnen bieden in het verhuren van accommodaties en in het kamperen dan is, zoals ik al aangaf, nodig goed na te denken wat er verbeterd kan worden. Investeren is dus nodig. De uitgaven hier voor moeten we terugverdienen om doorlopend onderhoud te kunnen plegen. Er voor te zorgen dat wij een betaalbare familiecamping blijven waar men in welke vorm dan ook, graag kampeert. Gefaseerd in tijd richten wij ons op vernieuwingen, in faciliteiten, in de aankleding van het park."

"Vakantie vier je samen. Dat is ons motto. Ook op Toppershoedje neemt men de toenemende belangstelling waar van onze Belgische zuiderburen. De trend was vroeger een huurperiode van één of meerdere weken, nu zie je steeds meer aanvragen komen voor weekends en midweek-arrangementen. Wij spelen op alles in," herhaalt Roland Hoogwerf. Gelet op het aantal reserveringen en aanvragen ziet hij het zomerseizoen bijzonder positief tegemoet.