Afbeelding
Foto:

Wed. Anth. Visser reikt de Visser-trofee uit

De weduwe van 'Ome Toon' Visser, mevr. P. Visser-Breeman heeft gisteravond in hotel Jacobi de 'Toon-Vissertrofee', die al enkele jaren circuleert uitgereikt aan de 13-jarige Dick Stekelenburg, jeugdkampioen van de Schaakclub 'De Zwarte Pion' te Middelharnis. Mevr. Visser eerde daarmee de nagedachtenis van haar man die op 18 maart overleed.

Vele jaren is dhr. Visser aan 'De Zwarte Pion' verbonden geweest. Aan de uitreiking ging een minuut stilte vooraf.
De voorz. Dhr. C. Boeter kon vervolgens meerdere prijzen uitreiken. Wim Peeman, voor de tweede maal clubkampioen, ontving opnieuw de beker en de wisselbeker.
Dhr. A. T. Robijn ontving de beker voor de eerste plaats in de tweede afdeling.
De club is kampioen geworden in de klasse 2A van de Rotterdamse Schaakbond waardoor ze naar de afdeling 1A promoveert. Al enkele jaren is de club in deze strijd gewikkeld maar steeds faalde ze door een minimaal tekort aan de bordpunten. Voorzitter Boeter wekte de spelers dan ook opnieuw op het volgende seizoen alles op alles te zetten om de promotie die behaald is ook waar te maken. Mogelijk kan opnieuw de promotieklasse worden bereikt, maar dat is een illusie voor de realisering waarvan hard gewerkt zal moeten worden!

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 9 mei 1972.