Groot koorconcert met Hollands Jongerenkoor & Shira in Goes

GOES - Op zaterdag 27 mei zingt het grootste jongerenkoor van Nederland (het Hollands Jongerenkoor 8) ten bate van het Goes-Azië-jaar. Het concert vind plaats in de Grote- of Maria-Magdalenakerk, singelstraat 9. Ook het bekende Jong Dameskoor Shira werkt hieraan mee. Beide koren staan o.l.v. dirigent Peter Wildeman uit Tholen.

Het Hollands Jongerenkoor komt uit het hele land, maar ook uit Zeeland. Het koor studeert in Tholen, Goes en Zaamslag. Met 350 leden en een eigen orkest (het Hollands Jongerenorkest) heeft het koor een heel eigen karakter. Het koor zingt naast enkele mooie psalmbewerkingen, ook nieuw gecomponeerde werken van Wildeman en Brandwijk.
Ook enkele klassieke stukken, die het koor ook ten gehore brengt in de Grote Kerk.

Het Jong Dameskoor Shira is een heel ander soort koor. Het koor zingt 2 en 3-stemmige muziek in diverse stijlen. Het koor maakte onlangs een kerst-cd met een Amerikaans Oratorium. Tijdens dit concert zingt het koor een bloemlezing uit haar programma!
Uniek tijdens dit Goes-Azië0concert is dat 2 talentvolle pianistjes optreden. De bekende zeeuwse pianiste Anne-Marith Boone en het jonge talent Julita Steehouwer. Beide meisjes zullen het publiek verrassen met hun optreden!

U kunt plaatsen reserveren voor dit unieke Goes-Azië concert. Op www.peterwildeman.nl/concerten kunt u plaatsen reserveren. U rekent af bij de kassa.
Maar u heeft dan ook de beste plaatsen. Entree is € 7,50 voor volwassenen, € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar, en 20 euro voor complete gezinnen. De opbrengst van de avond is voor stichting Hudson Taylor. Deze stichting doet aan bijbelverspreiding in China, dat is de link met Goes-Azië. De avond wordt verder muzikaal omlijst door Joost van Belzen op het orgel en Wilhelm Groenendijk en Frank Zuiddijk op de trompet. Lisa Groothedde op de panfluit en Elise Hout zingt enkele soli mee.