Afbeelding
Foto:

BOA's delen minder boetes uit

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vorig jaar hebben de buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente, beter bekend als BOA's, in totaal 20 boetes uitgedeeld. Dat is fors minder dan een jaar eerder, want in 2015 werden er 51 bekeuringen uitgedeeld.

Door Martijn de Bonte, foto: Archief Eilanden-Nieuws

De gemeente legt uit dat er bij een overtreding eerst wordt gewaarschuwd en er pas bij een tweede overtreding een bon wordt uitgeschreven. Door die werkwijze is het aantal boetes flink gedaald. De BOA's schreven vorig jaar onder andere boetes uit voor hondenpoep, afval dumpen en baldadigheid.

Voor de gemeente heeft het aanpakken van onterecht parkeren op een invalidenparkeerplaats de hoogste prioriteit. Als een BOA een auto zonder invalideparkeerkaart ziet staan op een invalideparkeerplaats wordt er direct een bekeuring gegeven. Hiervoor geldt dus niet dat er eerst een waarschuwing wordt gegeven.

BOA's vullen de politie aan en houden toezicht op de openbare orde en veiligheid. Ze controleren of mensen zich aan de regels houden en geen overtredingen begaan.