Afbeelding
Foto:

Goeree-Overflakkee liet het op de Trim-wandeldag een beetje afweten

Naar (ruwe) schatting hebben zaterdag zo'n tweeduizend inwoners van Goeree-Overflakkee (5 รก 6 procent van de bevolking) deelgenomen aan de landelijk gehouden Trim-wandeldag. Niet alle bij de organisatie betrokkene zijn over dat resultaat tevreden. Zij meenden dat, gezien de belangrijkheid van deze actie een grotere belangstelling verwacht had mogen worden.

Hoe het ook zij, degenen die hebben meegetippeld hebben dat van harte en met veel genoegen gedaan, weliswaar optornend tegen een stevige bries maar anderzijds omschenen door een voorjaarszonnetje en omringd door medewandelaars die ook de spieren wel eens wilden oefenen. Blaren zijn er door de Roode Kruis mensen nauwelijks te verzorgen geweest, al zullen ze er waarschijnlijk wel geweest zijn.
In Middelharnis moest een verstuikte enkel worden verbonden maar dat was gelukkig de ernstigste blessure.

Enkele cijfers: In Ouddorp liepen 246 wandelaars mee, in Stellendam 116, in Dirksland 290, in Middelharnis 344 en in Ooltgensplaat 214. Wanneer we deze plaatsen als graadmeter nemen voor de totale deelname dan komen we in de buurt van de tweeduizend. Voor het merendeel zijn het jongeren geweest die hebben meegedaan, al was er in Middelharnis ook een 74-jarig n.l. dhr. Cor Roetman die de wandeling tot een goed einde bracht. Het is vervolgens zaak de wandeling veelvuldig te herhalen.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 25 april 1972.