Kalfjes op de weg

GOEREE-OVERFLAKKEE - Woensdagavond liepen er een paar kalfjes op de N59, tussen de kruising Schaapsweg en het begin van het natuurgebied. De kalfjes waren ontsnapt uit een trailer achter een auto, waarvan onderweg de voordeur was opengegaan. Eén van de kalfjes kwam in de sloot terecht. Met vereende krachten werd het kalf weer op het droge getrokken. Uiteindelijk werden alle kalfjes gevangen en kon de boer zijn weg weer vervolgen.


Helikopters

GOEREE-OVERFLAKKEE - Dinsdag 18 april oefent de Koninklijke Landmacht boven het eiland. Tussen 9.00 en 14.00 uur kunnen er helikopters laag over de bebouwing vliegen als onderdeel van de oefening.


Inspectie met drones

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het Waterschap Hollandse Delta experimenteert met het gebruik van drones om dijken te inspecteren. In Ridderkerk zijn er inspecties uitgevoerd met drie verschillende camera's, één met een daglichtcamera, één infraroodcamera en één met een camera om de dijkvegetatie te inspecteren. De waarnemingen vanuit de lucht worden vergeleken met klassieke inspectieresultaten. Als de proef positief uitpakt, worden drones in de toekomst mogelijk vaker ingezet voor inspecties.