Afbeelding
Foto:

Hekel aan het bezoek van musea

Over een aantal weken ga ik samen met drie klasgenootjes op mediareis naar Zuid-Korea. Naast dat we daar heel veel leuke journalistieke dingen gaan doen, gaan we ook een beetje vakantie houden. Een van mijn travel compagnons stelde voor om in Zuid-Korea een museum te gaan bezoeken, want museums bezoeken is leuk, aldus mijn lieftallige klasgenoot.

Ik haak toch al snel af als ik het woord museum hoor. Het staren naar een voorwerp achter een glas is nou niet echt m'n favoriete bezigheid. Nee, ik zou nooit vrijwillig een museum bezoeken. Misschien is mijn haat voor musea aangeboren? Of misschien zouden musea wat interactiever moeten worden?. Ik denk dat als musea wat interactiever waren dat het een stuk aantrekkelijker zou zijn voor mij en voor alle andere jongeren. Ik geloof namelijk niet dat ik de enige ben die een hekel heeft aan het bezoeken van musea. Hoe ze het dan precies interactiever of aantrekkelijker moeten maken, weet ik ook niet. Misschien is het VR-museum wel een stap in de goede richting, omdat ik denk dat dit jongeren meer aanspreekt dan een traditioneel museum. Ergens lijkt het mij ook wel een keertje grappig om dit VR-museum te bezoeken. Wie weet slaat mijn haat dan spontaan om in liefde.

Toch houd ik het voor nu nog maar voor gezien en ga ik ook in Zuid-Korea niet vrijwillig naar een museum. Zelfs niet een Zuid-Koreaans VR-museum!