Waterbus deze zomer

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vorig jaar vaarde de waterbus voor het eerst als proef over het Haringvliet. Recreanten konden eenvoudig overvaren tussen Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis en het Tiengemeten. Ook dit jaar gaat de waterbus varen in de zomermaanden juli, augustus en september. De dienstregeling wordt binnenkort bekendgemaakt.


Meer water drinken

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeente wil jongeren stimuleren om meer water te drinken in plaats van zoete dranken. Want dat helpt om overgewicht te voorkomen. In april ontvangen alle basisschoolleerlingen van Goeree-Overflakkee die deelnemen aan de buurtsport een gratis bidon. Tijdens de buurtsport in Achthuizen zijn de eerste bidons uitgereikt.


Gemeente start onderzoek

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeente is deze week gestart met een onderzoek onder haar inwoners. Met behulp van een vragenlijst wordt gevraagd naar hun gebruik van communicatiemiddelen en voorkeursmedia om de gemeente bijvoorbeeld vragen te stellen. De vragenlijst bestaat uit negen vragen die zowel digitaal als op papier is in te vullen. Niet alle inwoners van de gemeente wordt gevraagd mee te doen aan dit onderzoek. Het betreft een steekproef; dus een willekeurige selectie van inwoners.