Avond over christelijk onderwijs

NIEUWE-TONGE - Donderdagavond 20 april organiseert de afdeling Goeree-Overflakkee van de Gereformeerde Bond een avond voor mensen die direct en indirect betrokken zijn bij het onderwijs. Het thema is: 'Spanningsveld tussen identiteit en kwaliteit in het christelijk onderwijs'.

Twee sprekers, dr. A.J. Kunz en J.S. Nagtegaal, hopen het thema in te leiden. Dr. Kunz is predikant en docent/onderzoeker aan de Driestar Hogeschool Gouda en dhr. Nagtegaal is voorzitter van het College van Bestuur van Kindwijs Protestants Christelijke Scholengroep. Dr. Kunz zal de eerste lezing voor zijn rekening nemen, waarin hij de volgende vragen beantwoordt: Wat is kenmerkend voor kwalitatief goed onderwijs? Hoe verhoudt zich dat tot onze christelijke identiteit? Welke kwaliteit past bij christelijk onderwijs? Dhr. Nagtegaal reageert hierop door in zijn lezing te verwoorden welke spanningsvelden er zijn als we met het antwoord op de gestelde vragen naar de dagelijkse praktijk gaan. Door beide kanten van de medaille te schetsen wordt een evenwichtige benadering van een actueel thema aangeboden.

De bijeenkomst is vanaf 19.00 uur in het Hervormd Centrum 'Elim' te Nieuwe-Tonge. Ds. M.J. Middelkoop uit Middelharnis hoopt de avond om 19.30 uur te openen. Na de inleidingen volgt een pauze. Tijdens de pauze wordt er een collecte gehouden voor de bestrijding van de kosten. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst wordt rond 21.45 uur afgesloten.