Afbeelding
Foto:

Nieuw leven voor het oude raadhuis

GOEREE-OVERFLAKKEE – Burgemeester en wethouders informeren de raad over haar besluit om het oude raadhuis aan de Voorstraat in Middelharnis nieuw leven in te blazen. Dit monumentale pand met een representatieve en sfeervolle uitstraling wordt nu slechts in beperkte mate (hoofdzakelijk voor huwelijken) gebruikt. Met een nieuwe invulling en kleine facilitaire aanpassing kan het oude raadhuis de functie en het gebruik weer krijgen dat het verdient, stelt het college.

Door Jaap Ruizeveld

Het plan is om de 'trouwzaal' zo in te richten dat er naast uitbreiding van extra huwelijken ook presentaties, vergaderingen en ontvangsten van delegaties kunnen plaatsvinden. Dus een representatieve ruimte die voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Krachtenbundeling en samenwerking is de basis voor de voorgestelde invulling. Met de partijen Smart Water, Paulina nu, Energy Island en EilandMarketing kan synergievoordeel worden bereikt voor het bereiken van de gemeentelijke doelstelling. Het is een gedachte die past bij de huidige organisatieontwikkeling waarbij integraliteit en netwerken belangrijke pijlers zijn.

Ook met andere gebruikers zoals de Veteranen en De Motte is het plan afgestemd. Zij waarderen het initiatief en blijven in de nieuwe situatie het pand gebruiken.