Op de foto twee Ouddorpse ploegleden, M. Tanis (l.) en Kr. Grinwis (r.) brengen een
Op de foto twee Ouddorpse ploegleden, M. Tanis (l.) en Kr. Grinwis (r.) brengen een "gevonden" kind in veiligheid. Het verlenen van levensreddende eerste hulp was een van de onder delen waarop de prestaties werden beoordeeld. Foto:

Ouddorpse B.B. ploeg definitief in bezit van wisselbeker

Op de j.l. zaterdag te Oude-Tonge gehouden Z.B. wedstrijden heeft de deelnemende B.B. ploeg uit Ouddorp voor de derde achtereenvolgende maal de voor Goeree-Overflakkee beschikbare wisselbeker gewonnen, waardoor deze trofee nu definitief in haar bezit kwam.

Aan de wedstrijd, bedoeld als een jaarlijkse vaardigheidsproef in competitieverband namen 15 ploegen deel, waarvan 7 van ons eiland, 7 uit de Hoekse Waard en 1 van Voorne en Putten. Nieuw waren de ploegen van Nieuwe Tonge en Den Bommel en hun aanwezigheid was het bewijs van een "come-back" van de zelfbeschermingsgedachte in ettelijke plaatsen op het eiland waar die jarenlang op een Jaag pitje heeft gestaan.

De wedstrijd speelde zich af in enkele nieuwbouwpanden in Oude Tonge. Daar speelden juist wat kinderen toen zich een bominslag voordeed ten gevolge waarvan ook brand uitbrak. De opdracht was de kinderen te redden en de brand te blussen. Door de ploegen werd dermate serieus gewerkt dat na afloop dhr. Tuinstra, Hoofd Zelfbescherming moest constateren dat de ploegen elkaar heel dicht benaderden waarom wordt overwogen in het vervolg een indeling in klassen toe te passen. Door burg. W.M. v. d. Harst van Oostflakkee werden in de cantine van de sporthal te Oude Tonge aan de hand van de juryrapporten de uitslagen bekend gemaakt. De ploeg van Rockanje won de beker voor Voorne en Putten (ze was overigens de enige deelnemer uit dat gebied), Klaaswaal won de beker voor de Hoeksche Waard en Ouddorp die voor Goeree­-Overflakkee. De trofee werd door dhr, M. Meijer in ontvangst genomen.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 18 april 1972.