GO Markt huisvesten in bibliotheekpand

GOEREE-OVERFLAKKEE – In de aanloop naar de start van een GO Markt, een centrale plek waar ondernemers, onderwijs en overheid elkaar kunnen ontmoeten en onderling bruggen kunnen slaan, geeft het college van b. en w. aan hiervoor te zoeken naar samenwerkende aansluiting met de educatieve taak van de bibliotheek. Dit kan worden ingevuld door in een groot deel van het huidige bibliotheekpand aan het Kerkepad 11 in Middelharnis de GO Markt te vestigen.

Door Jaap Ruizeveld

Met deze plek in een bestaand gemeentelijk gebouw worden extra kosten voor een te verwerven ander pand voorkomen. Het betekent ook een acceptabele subsidiebezuiniging richting de bibliotheek. Het college wil na twee jaar bekijken of deze beslissing aan het gestelde doel beantwoordt. Daarna kan dan worden besloten of de nu aan gedragen facilitering kan worden voortgezet. Omdat de GO Markt een groeimodel is, is regelmatige communicatie naar alle betrokken partijen en belangstellenden noodzakelijk, stelt het college.

Centrale locatie

Het gemeentebestuur geeft een toelichting op haar gemaakte keuze. Vanuit de uitvoering van de participatiewet, onderwijs en het bedrijfsleven is er behoefte aan een meer integrale aanpak om de kans op toeleiding naar werk te vergroten. Een ambtelijke werkgroep waarin bedrijfscontactfunctionarissen, arbeidsmakelaars, werkvoorbereiders WSW en beleidsmedewerkers onderwijs vertegenwoordigd waren, heeft de mogelijkheden onderzocht. Zij benadrukte de wenselijkheid van samenkomen op één centrale locatie (de zogenaamde GO Markt),waar ondernemers, onderwijs en overheid elkaar tegen komen vanuit hetzelfde belang: werkgelegenheid. Ondernemers en onderwijs staan hiervoor open.
Naast de participatie van alle betrokken en / of werkzoekende inwoners, is het voor de gemeente van belang het aantal uitkeringsgerechtigden te verkleinen. Op de centrale GO Markt kunnen vacatures en werkmogelijkheden zichtbaar worden gemaakt. Het samenbrengen van partijen en de inzet op de centrale locatie zal dit proces vergroten. stelt het college.